dijous, 2 de novembre del 2023

El servei de Rodalies, finalment de la Generalitat: ERC i PSOE n’acorden el traspàs “integral”

 

 

El document pactat fa referència a un "traspàs integral" per fases i inclou vies, trens i recursos

 

 

 

Trobada Aragonès-Sánchez

 


Maria Garcia

La Generalitat finalment podrà gestionar de forma directa i integral el deficitari servei de Rodalies, una reclama històrica que finalment s’ha complert després de setmanes de negociacions entre ERC i el PSOE, tot i semblar que no arribaria mai. Finalment, però, el matí d’aquest dijous, 2 de novembre, ERC i PSOE han tancat l’acord per al traspàs de Rodalies, segons ha pogut saber l’ACN.

El documentat pactat entre ERC i el PSOE es titula ‘Culminar el traspàs integral de Rodalies’, segons han explicat fonts dels republicans, i estipula que el traspàs integral del servei inclou vies, trens i recursos. Tanmateix,

no serà immediat; hi haurà diverses fases abans de fer efectiu el traspàs integral de Rodalies a la Generalitat.

El traspàs de Rodalies era una de les demandes que ERC havia inclòs en la seva carpeta de benestar social, després de constatar la manca d’inversió en la infraestructura i en el servei ferroviari català, i dels centenars d’incidències greus que cada any s’acumulen i acaben perjudicant els ciutadans catalans. Tancar aquesta carpeta, doncs, era imprescindible perquè els republicans donessin el seu suport a la investidura de Pedro Sánchez, tal com ja havia reiterat ERC en múltiples ocasions.

Amb aquest nou acord, el pacte entre ERC i el PSOE està més encarrilat que mai, després que el dimarts 31 d’octubre totes dues formacions es reunissin fins tard per acabar d’ultimar l’acord sobre l’abast de la nova llei d’amnistia que reclamen els partits independentistes catalans. Tenint en compte les reclames dels republicans, només quedarien per tancar la carpeta de la resolució del conflicte polític català, i la supressió del dèficit fiscal, condició inclosa dins la carpeta de benefici social.

 

 

 

ENLLAÇ NOTÍCIA :

https://www.larepublica.cat/fixada/el-servei-de-rodalies-finalment-de-la-generalitat-erc-i-psoe-nacorden-el-traspas-integral/