dijous, 2 de novembre del 2023

La Permanent de Junts es reuneix amb Puigdemont aquest dijous a Brussel·les per ultimar el pacte amb el PSO

 

 

INVESTIDURA

 

Junts assegura que encara falta "tancar serrells" per la llei d'amnistia 

 

Foto: Europa Press
Barcelona. Dijous, 2 de novembre de 2023. 11:33
Actualitzat: Dijous, 2 de novembre de 2023. 12:17
Temps de lectura: 2 minuts 

 






La Permanent de Junts es reuneix aquest dijous presencialment a Brussel·les amb Carles Puigdemont per acabar d'ultimar el pacte amb el PSOE per a la investidura de Pedro Sánchez, tal com va avançar dimarts ElNacional.cat. L'acord es va encarrilar després de la reunió entre el president a l'exili i el número 3 del PSOE al Parlament Europeu, però des de la formació independentista insisteixen que encara falta tancar serrells per enllestir el pacte. També aquesta tarda de dijous tindrà lloc una reunió extraordinària de l'Executiva del partit que se celebrarà de forma telemàtica. Amb tot, el Consell Nacional que podria celebrar-se aquest mateix cap de setmana encara no ha estat convocat, ja que és l'Executiva qui ho ha de demanar.

El PSOE busca el suport de Junts als pressupostos de l'Estat 

A banda de la llei d'amnistia, el pacte de Junts amb els socialistes que s'ha d'acabar de tancar, també podria incloure el suport dels independentistes als pressupostos generals de l'Estat del 2024 i el 2025, segons ha avançat Catalunya Ràdio i ha confirmat ElNacional.cat. D'aquesta manera, el PSOE busca anar més enllà de la investidura i garantir el suport dels de Carles Puigdemont als comptes del govern espanyol, fet que aportaria estabilitat a la legislatura. 

Després de la reunió de la Permanent, que el partit va crear a finals d'agost com a òrgan de govern de la formació en mig de les negociacions per a la investidura de Pedro Sánchez, i de l'Executiva, el secretari general del partit, Jordi Turull, podria comparèixer aquest mateix dijous per explicar la decisió del partit. Turull va formar part de la reunió de Puigdemont amb el secretari d'organització socialista a Brussel·les. Per altra banda, demà divendres podria ser el torn del president a l'exili, amb una possible compareixença de Puigdemont. De fet, el seu canal de YouTube tenia preparat un vídeo en directe per explicar l'eventual pacte amb els socialistes, tot i que aquest s'ha acabat esborrant del perfil. La darrera conferència de Puigdemont va ser el cinc de setembre, també des del Parlament Europeu per a posar sobre la taula les condicions del seu partit per a una investidura del candidat socialista. Aquestes passaven per una llei d'amnistia que s'està enllestint i també per un "acord històric". 

El PSOE prem l'accelerador

Aquest dilluns, després de la reunió de Puigdemont amb Santos Cerdán, tant el PSOE com Junts van destacar en un comunicat conjunt el "bon ambient de la trobada" i també que les negociacions avançaven en la bona direcció, tot i que en cap cas donaven l'acord per tancat. Des de principis d'aquesta setmana, el PSOE ha apretat l'accelerador per aconseguir investir Pedro Sánchez la setmana vinent: dimarts va tancar un pacte amb ERC per l'amnistia i aquest dijous els republicans han anunciat també l'entesa pel traspàs de Rodalies, una de les seves principals exigències. 



 

ENLLAÇ NOTÍCIA :

https://www.elnacional.cat/ca/politica/junts-es-reuneix-puigdemont-aquest-dijous-brusselles-ultimar-pacte-psoe_1118241_102.html