divendres, 20 de gener del 2023

Carles Puigdemont carrega contra el jutge Llarena i l'emplaça a consultar al TJUE

 

 

EXILI

 

 

Boye qüestiona la competència i la imparcialitat de Llarena i denuncia l'ordre de detenció malgrat la seva immunita

Mayte Piulachs / Marta Lasalas

 

Foto: efe
Barcelona. Divendres, 20 de gener de 2023. 14:41
Actualitzat: Divendres, 20 de gener de 2023. 14:58
Temps de lectura: 1 minut 

 

 


 

 

La defensa de Carles Puigdemont, que encapçala l'advocat Gonzalo Boye, ha presentat un recurs contra la interlocutòria en què el jutge instructor Pablo Llarena manté el processament del president a l'exili pels delictes de desobediència i malversació. Boye denuncia la vulneració del dret al jutge predeterminat per llei, qüestiona la imparcialitat de Llarena, carrega contra l'aplicació de la derogació del delicte de sedició, contra els nous càrrecs que s'imposen al seu defensat i contra el manteniment de l'ordre de detenció nacional contra Puigdemont tot i que la seva immunitat com a eurodiputat.

 

Al recurs de reforma, de 131 pàgines, l'advocat carrega contra la interlocutòria del jutge instructor Pablo Llarena que, davant la derogació del delicte de sedició, manté el processament del

president a l'exili pels delictes de desobediència i malversació de fons. El lletrat emplaça de nou al jutge a presentar una bateria de qüestions prejudicials davant del Tribunal de Luxemburg. Entre d'altres punts, reclama que prengunti al TJUE sobre el fet que el procediment que se segueix contra Puigdemont al Tribunal Suprem es faci en paral·lel amb un altre procediment davant del Tribunal de Cuentas pels mateixos fets, la qual cosa, segons denuncia, representa una vulneració al dret fonamental a no ser sancionat dos cops pels mateixos fets.

 


La redacció d'ElNacional.cat està treballant per ampliar aquesta informació. Per llegir l'última hora de la notícia, actualitza la pàgina.

 

 

 

ENLLAÇ NOTÍCIA :

https://www.elnacional.cat/ca/politica/carles-puigdemont-carrega-jutge-llarena-emplaca-consultar-tjue_955332_102.html