divendres, 20 de gener del 2023

El Barça tomba el Reial Madrid a la pròrroga i jugarà la final de la Supercopa femenina (3-1)

SUPERCOPA FEMENINA

Clàudia Pina obria el camí, però el Reial Madrid ha reaccionat i el Barça ha necessitat les dianes de Mariona i Salma

Barcelona. Dijous, 19 de gener de 2023. 21:08
Actualitzat: Dijous, 19 de gener de 2023. 21:11
Temps de lectura: 2 minuts

Jugadoras Barça femenino celebran gol / Foto: EFE

Els gols de Mariona Caldentey i Salma Paralluelo a la pròrroga li han donat el bitllet al Barça per a la final de la Supercopa femenina (3-1) després de superar el Reial Madrid en el Clàssic més complicat dels dotze que s'han jugat. Tot i això, el resultat ha estat el de sempre: victòria blaugrana. Pintava a victòria còmoda amb el gol inicial de Clàudia Pina, però un gol de falta de Weir i l'expulsió d'Irene Paredes han acabat forçant la pròrroga.

Avantatge mínim al descans amb el gol de Clàudia Pina

Des del xiulet inicial, les de Jonatan Giráldez han sortit amb la idea molt clara de desencallar com abans millor l'eliminatòria. Durant tota la primera meitat, el joc s'ha desenvolupat no massa lluny de la porteria de Misa. En els primers deu minuts, les arribades de Geyse o Clàudia Pina, de les més actives, no han

desembocat en gol.  Pel Reial Madrid, la primera meitat s'ha desenvolupat com si fos la tortura de la gota xinesa. El degoteig d'arribades barcelonistes havien de desfer la resistència madridista, i aquesta s'ha esfondrat a mitjans del primer temps.

Clàudia Pina celebra gol Barça femenino beso escudo / Foto: EFE
Clàudia Pina celebra el gol del Barça amb un petó a l'escut / Foto: EFE

En una jugada 100% fabricada a Can Barça, amb una associació entre Aitana Bonmatí i Clàudia Pina, la sis blaugrana ha vorejat la frontal i ha etzibat un xut ras al pas esquerra, impossible per a l'estirada de Misa. El domini barcelonista era absolut, i el marcador era tan curt com perillós. Ho sabia el Barça, que ha buscat amb insistència el segon gol abans del descans, per evitar ensurts no desitjats. Però ni Rolfö, per partida doble, ni tampoc Pina o Patri Guijarro han pogut marcar el gol de la tranquil·litat.

L'empat de Weir i l'expulsió de Paredes envien la semifinal a la pròrroga

L'escàs marcador a la mitja part donava vida a un Reial Madrid que basava totes les seves esperances en poc menys que un miracle. I l'ha acabat trobant, per partida doble. Primer, una falta a la frontal l'ha aprofitat l'escocesa Caroline Weir, amb un gran xut, per empatar de forma sorprenent en la primera ocasió merengue de tot el partit. El destí semblava tenir preparat una nit amarga per al Barça quan, sis minuts després, una imprudència d'Irene Paredes ha acabat amb la central expulsada, ja que tenia una targeta de la primera part.

Geyse Ferreira Kenti Robles Barça femenino Real Madrid Supercopa / Foto: EFE
Geyse Ferreira, de les més actives del Barça, intenta marxar de Kenti Robles / Foto: EFE

Amb mitja hora per davant, el marcador estava igualat i el Barça tenia una jugadora menys, el que deixava un guió mai vist en les onze edicions anteriors del Clàssic. A més, en l'horitzó es començava a intuir la possibilitat de la pròrroga, amb la incògnita de saber a qui podria afavorir mitja hora extra. Al Reial Madrid se l'ha vist nerviós davant la possibilitat de superar per primer cop el Barça, i gairebé ho aprofita la brasilera Geyse per robar-li la cartera a la portera Misa i evitar la pròrroga.

El Barça salva els mobles a la pròrroga

El cansament ha fet acte de presència, sobretot, en Geyse, que s'ho ha deixat tot fins al minut 88, quan ha entrat Oshoala per amenaçar amb la seva velocitat la defensa madridista, sobretot, pensant en la pròrroga que s'ha acabat jugant. De fet, la primera ocasió del temps extra l'ha tingut la nigeriana, desviant lleugerament una centrada de Mariona però sense poder-la dirigir entre els tres pals, en la que ha estat l'única ocasió de la primera part, en bona mesura, per una intervenció de Mapi León per evitar el xut d'Esther.

Real Madrid femenino / Foto: EFE
El Reial Madrid celebra el gol de Weir que ha forçat la pròrroga / Foto: EFE

En els últims 15 minuts, el Madrid ha sortit millor i ha tingut dues ocasios molt clares, la primera mal invalidada per un fora de joc inexistent. Començava a sobrevolar la la idea dels penals, en plural, però al final només n'ha fet falta un. El que ha provocat Lucy Bronze i ha transformat Mariona Caldentey al minut 110. El Madrid ho ha intentat a la desesperada, però un error en sortida de pilota ha acabat en assistència d'Oshoala perquè Salma Paralluelo segellés el triomf culer, que jugaran diumenge (12.00h), contra la Reial Societat buscant la seva tercera Supercopa