dijous, 15 de novembre del 2018

Revolta de jutges espanyols contra el nomenament del polèmic Marchena



MÓN - ESPANYA







L'Associació Judicial Francisco de Vitoria presenta un recurs al Suprem contra el nomenament de Marchena
















Per: Redacció 

15.11.2018  11:01





El nomenament de Manuel Marchena com a president del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) espanyol —encara pendent de la votació que ho certifiqui— està generant molta polèmica dins de la judicatura. Diverses associacions de jutges han expressat el seu malestar amb les ingerències del PSOE i el PP i, de fet, l’Associació Judicial Francisco de Vitoria (AJFV) ha anunciat que presentarà un recurs al Suprem contra el nomenament de Marchena.



El repartiment de jutges entre el PP i el PSOE agreuja la crisi de la justícia espanyola



L’AJFV considera que el procediment per promocionar el magistrat al capdamunt del CGPJ ha vulnerat la llei orgànica del poder judicial, ja que en l’article 586 especifica que han de ser els vocals qui triïn el president del consell general i no pas els partits polítics.




L’AJFV, en un comunicat, denuncia que la decisió s’hagi fet publica ‘fins i tot abans de nomenar els mateixos vocals’ del CGPJ.





El portaveu de l’associació, Raimundo Prado, ha explicat que el recurs cerca que es
compleixi la llei i vol defensar els interessos de tota la judicatura. ‘En aquesta ocasió s’ha fet d’una manera més descarada, és una falta de respecte absoluta a tots els procediments, a la llei i a tota la carrera judicial’, ha afirmat.



D’altra banda, Ignacio González, portaveu de l’Associació de Jutgesses i Jutges per a la Democràcia, ha dit que el pacte entre el PSOE i el PP encara ‘embruta més la imatge de la justícia, que ja està en caiguda lliure.’ D’altra banda, ha reivindicat que el CGPJ és el govern dels jutges i, per tant, haurien de ser aquests el que triïn qui encapçala la cúpula del poder judicial. Segons el portaveu, això també garanteix un poder judicial més independent.



‘Ho sé per vosaltres’


El jutge Manuel Marchena, que fins ara era el president del tribunal que ha de jutjar la causa contra l’1-O, ha assegurat avui davant dels periodistes que es va assabentar del seu nomenament pels mitjans de comunicació. ‘Ho sé per vosaltres’, ha dit. En aquest sentit, ha negat tenir coneixement previ de la decisió.






Manuel Marchena, un home del PP al capdavant del jurat contra l’1-O 








Enllaç notícia :