dimecres, 7 de març del 2018

L’Alt Comissionat de Drets Humans de l’ONU condemna la violència policíaca de l’1-O



SOCIETAT







Diu que la presó preventiva hauria de ser l'últim recurs.
















Per: Redacció

07.03.2018  13:04





L’Alt Comissionat de Drets Humans de l’ONU, Zeid Ra’ad Al Hussein, ha alertat l’estat espanyol que la presó preventiva dels presos polítics catalans hauria de ser ‘una mesura d’últim recurs’. En l’informe anual de les activitats d’aquest òrgan de les Nacions Unides, també insta a la resolució del conflicte independentista mitjançant el diàleg polític.



L’Alt Comissariat també es mostra ‘consternat’ per la violència policíaca durant l’1-O. ‘Tenint en compte l’ús de la força que va semblar excessiu per part de la policia, la descripció de l’acció policíaca l’1 d’octubre de “legal, legítima i necessària” és qüestionable’, diu Zeid Ra’ad Al Hussein. El mateix Alt Comissionat ja es va mostrar pertorbat per
la violència dels cossos de seguretat de l’estat el 2 d’octubre passat.











A final del 2017, dos experts de l’ONU van redactar un informe publicat per l’Alt Comissionat de les Nacions Unides pels Drets Humans en què denunciaven la repressió espanyola contra el referèndum del primer d’octubre. La nota, anomenada ‘Espanya ha de respectar els drets fonamentals en resposta al referèndum català’, feia una crida al govern espanyol a aturar les mesures contra l’1-O per no interferir en els drets fonamentals de la llibertat d’expressió, reunió, associació i participació pública.



Signat pels experts Alfred de Zayas i David Kaye, el report deia que, independentment de la legalitat del referèndum, les autoritats espanyoles tenien la responsabilitat de respectar els drets essencials de les societats democràtiques.



També recordaven les mobilitzacions dels ciutadans, la clausura de pàgines web i la prohibició d’actes polítics.








Enllaç notícia :

https://www.vilaweb.cat/noticies/lalt-comissionat-de-drets-humans-de-lonu-alerta-que-la-preso-preventiva-hauria-de-ser-lultim-recurs/