dimecres, 7 de març del 2018

Llarena dona 5 dies a les parts perquè es pronunciin sobre si Sànchez pot anar a la investidura



PRESOS POLÍTICS






Gemma Liñán
Foto: EFE
Barcelona. Dimecres, 7 de març de 2018















El magistrat del Tribunal Suprem Pablo Llarena ha demanat a les parts que es pronunciin sobre si Jordi Sànchez pot sortir en llibertat un dia per anar al ple de la seva investidura com a president de la Generalitat. I els dona cinc dies. I tot això amb el rellotge en compte enrere. La investidura és dilluns. El ple és dilluns.



Tot i que l'advocat va registrar ahir l'escrit, han passat 24 hores —és el procediment habitual— fins que Llarena no ha rebut la petició. Un cop l'hagi llegida veurem si pren la decisió ell sobre si deixa Sànchez en llibertat per un dia o bé demana el seu parer a les parts. Això és el que decidirà avui el jutge abans de dir si Jordi Sànchez podrà anar o no a la investidura segons han explicat a El Nacional fonts del Tribunal Suprem.



L'escrit presentat a Pablo Llarena demana permís per assistir al debat d'investidura del 12 de març al Parlament de Catalunya.



El recurs alerta el Tribunal Suprem dels drets que es poden vulnerar i del mal paper en què queda el país davant la justícia europea: "Assistiríem a un
lamentable pas enrere en matèria de protecció dels drets cívics i polítics, que a més situaria Espanya davant un possible risc de condemna futura per part del Tribunal Europeu de Drets Humans".



El que dirà la fiscalia i l'acusació popular, Vox, si se'ls pregunta, és previsible. I el que sembla que serà la línia del jutge alhora de decidir és que preval el risc de reiteració delictiva als drets polítics de Sànchez. Però encara no hi ha res escrit ni decidit.



I en el cas que el jutge donés el permís caldria veure en quines condicions es faria l'arribada i estada de Jordi Sànchez al Parlament i quines mesures preveu Pablo Llarena. Perquè Sànchez està sota el règim policial de la Guàrdia Civil, que és qui faria el trasllat, però no té competències dins l'edifici del Parlament, on en teoria no hi podria entrar per vigilar el presidenciable.








Enllaç notícia :

https://www.elnacional.cat/ca/politica/llarena-sanchez-decideix-permis-investidura_245811_102.html