divendres, 8 d’abril del 2016

Puigdemont i Iglesias es reuneixen a Palau en ple bloqueig de la investidura a Madrid

SARA GONZÁLEZ / ORIOL MARCH Barcelona





Puigdemont i Iglesias, abans de reunir-se / CÈLIA ATSET



El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, està reunit aquest divendres a la tarda a Palau amb el líder de Podem, Pablo Iglesias, que ha arribat fa una estona a Barcelona després d'avaluar l'estat del  bloqueig de la investidura a Madrid en roda de premsa al Congrés dels Diputats

Es tracta de la primera trobada entre els dos dirigents, i està previst que s'hi abordi tant l'escenari obert a l'Estat com la celebració d'un referèndum a Catalunya. Iglesias ha dit a l'entrada que no hi havia "cap qüestió exclosa" en la trobada i que era positiu "normalitzar les relacions" amb el
Govern.

Puigdemont li ha regalat a Iglesias el llibre 'Andreu Nin. Seguint les teves passes', de Lluís Juste de Nin. "Per a Pablo, com a agraïment perquè conegui millor la biografia d'algú que va expressar molt bé el compromís de l'obrerisme català en la lluita pels drets nacionals com a indissociables del projecte social", apareix a la dedicatòria.

Es tracta de la segona trobada pública amb un dirigent polític espanyol de Puigdemont, que fa unes setmanes  ja es va citar amb el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez. La setmana vinent serà Albert Rivera, líder de Ciutadans, l'encarregat d'assistir a la Generalitat. 

Puigdemont ha anunciat aquest matí que  vol liderar un front comú autonòmic contra les noves exigències del ministre d'Hisenda en funcions Cristóbal Montoro per complir amb el dèficit.


Enllaç noticia :