divendres, 8 d’abril del 2016

El govern espanyol posa al punt de mira la nova moció rupturista del Parlament

| 08/04/2016 a les 15:00h

DECLARACIÓ DE RUPTURA

L'executiu en funcions ha encarregat a l'Advocacia de l'Estat un estudi sobre el text que referma declaració d'inici del procés del 9-N

El Parlament referma la declaració de ruptura després de dies de polèmica.






S.S.Santamaría, aquest divendres | EFE




El govern espanyol ja ha posat al punt de mira la moció rupturista aprovada al Parlament per refermar la declaració d'inici del procés del 9-N. El Ministeri de Justícia ja ha donat instruccions a l'Advocacia de l'Estat perquè "analitzi" de cara a una possible impugnació al Tribunal Constitucional.

Segons ha anunciat la vicepresidenta del govern espanyol en funcions, Soraya Sáenz de Santamaría, l'Advocat de l'Estat estudiarà el contingut del text, els seus efectes i les seves conseqüències respecte
a la sentència del Tribunal Constitucional que ja va anul·lar la declaració original. 
La vicepresidenta ha apuntat que quan tingui una resposta l'executiu adoptarà una decisió "dins dels processos que ja tenim oberts al Constitucional" en forma de recursos, conflictes de competència i execució de sentència.

La moció rupturista va tirar endavant amb els 71 vots de Junts pel Sí i la CUP. Això sí, el grup majoritari –tal i com s'esperava- no va donar suport als punts 3 i 4 del text fruit de la transacció, que demanaven respectivament als càrrecs electes i els Mossos que “desatenguessin” els requeriments de l’aparell judicial de l’Estat. 
El bloc unionista, per la seva banda, va intentar fins a últim moment que el text no es pogués debatre.
Enllaç noticia :