divendres, 8 d’abril del 2016

Puigdemont es posa al capdavant d'un front comú autonòmic contra les exigències de Montoro pel dèficit

ARA Barcelona





El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, durant el congrés de la UGT / JORDI MORENO



El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha acusat aquest divendres el ministre d'Hisenda en funcions, Cristóbal Montoro, de "posar en risc" els serveis bàsics, les potencialitats de les empreses i els drets dels treballadors  arran de la pressió que està fent per tal que les autonomies que s'han passat del límit de dèficit compleixin amb les xifres imposades pel ministeri. 

Puigdemont, que ha acudit al tancament del congrés de la UGT que ha entronitzat Camil Ros com a secretari general i Matías Carnero com a president, ha considerat "inacceptables" les mesures
anunciades sobre Catalunya i la resta de territoris que van incomplir el dèficit per al 2015.

Segons l'exalcalde de Girona, Montoro és el responsable que les comunitats autònomes "estiguin asfixiades", potser de forma "irremeiable". Puigdemont ha avançat que ja trucat els presidents de les comunitats afectades – València i les Illes Balears, entre d'altres– per anunciar que la Generalitat "estarà al costat dels ciutadans d'aquestes comunitats perquè el conflicte el tenim amb l'Estat, no amb les persones".

"El govern segueix la recomanació de la Comissió Europea", va dir Montoro ahir, dijous, per justificar les mesures de correcció imposades. El ministre va defensar que té la "tranquil·litat" que no està "demanant reduccions de despesa" sinó només que no gasti més. 

Des del Govern, però, no es van creure l'argument i el vicepresident Oriol Junqueras va respondre: "No aplicarem cap retallada afegida a les que ja ens ha obligat a fer el ministeri sobre les polítiques socials".


Enllaç noticia :