divendres, 8 d’abril del 2016

El PSOE dóna per trencades les converses amb Podem

MARIONA FERRER I FORNELLS Madrid





El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, s'ha reunit amb l'equip negociador dels socialistes avui al Congrés. Ha evitat fer declaracions als mitjans. / EFE


El PSOE dóna per trencades les converses amb Podem. Creu que Pablo Iglesias s'ha aixecat de la taula de negociacions en anunciar la convocatòria d'una consulta a les bases per saber si avalen el pacte de govern entre Pedro Sánchez i Albert Rivera. El portaveu dels socialistes al Congrés, Antonio Hernando, ha comparegut en roda de premsa després de l'anunci de Podem per assegurar que " Iglesias no està buscant cap acord". Amb tot, els socialistes tenen la intenció de seguir treballant perquè hi hagi un "govern del canvi" a l'Estat. Això sí, no aclareixen amb qui.

Hernando ha evitat a tota costa criticar l'actitud de C's, que va mostrar-se inflexible dijous i va reiterar
que reclama un sí gratuït a Iglesias. Que avali fil per randa l'acord entre Sánchez i Rivera.

Tot i que Podem haver evitat convertir Catalunya en principi i fi del desacord amb el PSOE, Hernando ha assenyalat que Iglesias manté la línia vermella del referèndum i la necessitat d'un govern proporcional, dos punts que no està disposat a acceptar. " Avui hem tingut la prova que Iglesias i el seu partit mai han sortit de la casella de sortida

Vull recordar la línia vermella de la nit del 20-D amb el dret a decidir sobre l'autodeterminació i la roda de premsa després de la reunió amb el rei en què volia un govern paritari i demanava els ministeris més socials", ha assenyalat.

El portaveu del partit taronja en les negociacions, José Manuel Villegas, ha comparegut també en roda de premsa per assegurar que "han constatat que Podem va anar a la reunió amb un document de ruptura". " Podem està defensant els referèndums d'independència", ha assenyalat sobre el document amb 20 propostes per arribar a un acord de govern. Aquest document defensa el dret a decidir però no concreta el referèndum. Emplaça En Comú Podem i el PSC a parlar d'aquest assumpte.


Enllaç noticia :