dilluns, 29 de juny del 2015

La Fundació Franco descriu l'independentisme català com a "flor de claveguera"

29/06/2015

Els franquistes creuen que "la llengua vernacla i materna" està "excloent" la que consideren "obligatòria i comú de tots els espanyols".


Redacció






"Franco va haver d'enfrontar-se al separatisme que havia crescut com l'heura en l'edifici de la pàtria, alimentat per l'odi, l'etnicisme i la corrupció d'uns i la inhibició, tolerància i covardia dels altres" publica l'editorial d'aquest mes de la Fundació Nacional Francisco Franco (FNFF). La descripció del "separatisme" té origen, segons l'entitat franquista en una mena de deformitat política: "Nascut com flor de claveguera, amb la descomposició d'Espanya, va ocasionar permanents enfrontaments civils, guerres cantonals i dinàstiques al llarg de tot el segle XIX.

Tot això és el que, segons la FNFF, va quedar resolt amb la dictadura del general Franco: "Va impedir d'arrel la manipulació política que transforma els fets diferenciadors en antagònics, que la llengua vernacla i materna fóra excloent de l'obligatòria i comú de tots els espanyols".


En aquest sentit, la FNFF també afirma que "era impensable que es pogués xiular en un estadi, davant del cap d'estat, en l'enfrontament per la copa que porta el seu nom". Els franquistes també reclamen a Xavi Hernàndez que retorni "tot el que va guanyar mentre sonava aquest himne".

La FNFF és una entitat que l'Estat espanyol reconeix com una associació que es dedica a fer una "activitat benèfico-docent i cultural" i és per això que els donatius que rep es beneficien de desgravacions fiscals que van entre el 25% i el 35% de l'import cedit. Unes condicions que, tal i com ells mateixos anuncien, poden arribar fins al 75%.
Enllaç noticia :