dilluns, 29 de juny del 2015

El Kurdistan es fa ressò de la petició catalana d’acollir més refugiats de guerra sirians

Dilluns, 29 de juny de 2015 14:40 h

Ho fa a través d’una de les seves capçaleres mediàtiques, el Rûdaw


El Rûdaw kurd es fa ressò de els declaracions del Director General d’Immigració de la Generalitat de Catalunya, Xavier Bosch, reclamant que l’Estat espanyol deixi que Catalunya pugui acollir més refugiats de la guerra a Síria i Iraq.




La notícia al Rûdaw


L’Estat espanyol és molt restrictiu

Bosch ha assenyalat que, de fet, les lleis d’asil del govern central permeten que l’Estat pugui delegar a la Generalitat la decisió d’acollir més o menys refugiats de guerra, una decisió que el PP no ha considerat. Bosch ha qualificat el govern espanyol, doncs, de “molt restrictiu” i “miserable”. “Estem interessats en participar, voldríem que l’Estat espanyol ens cridés per fer un pla d’acció comú en aquest sentit”.

El responsable d’immigració de la Generalitat ha dit que l’acolliment de refugiats acostuma a donar un rendiment molt positiu als països amfitrions, i “Espanya no ho vol entendre”. Així, en aquest sentit, ha aprofitat per recordar el gran nombre de refugiats que l’Espanya del 1939 va dur a Mèxic, i com aquests van contribuir al desenvolupament del país centreamericà.

La Unió Europea tracta els refugiats com a “mercaderia”



A Bosch no li agrada que la Unió s’hagi posat a discutir sobre quotes de refugiats. Per ell, això és tractar els refugiats com a “mercaderia”. També ha aprofitat per queixar-se que Mariano Rajoy hagi rebutjat la quota que se li havia asignat de 40.000 refugiats, en aquest repartiment que ha fet Europa.

El plantejament espanyol topa amb els postulats en aquesta matèria de l’Alt Comissionat pels Refugiats (UNHCR), Antonio Guterres, que ha demanat als Estats occidentals que obrin les fronteres tant a refugiats siris com iraquians.


Enllaç noticia :

http://directe.cat/417489