dilluns, 6 d’abril del 2015

Rajoy diu que Europa no reconeixeria mai una declaració unilateral d'independència de Catalunya

Dilluns  06.04.2015  10:12

Autor/s: ACN

Insisteix que el seu govern portarà al Tribunal Constitucional qualsevol acord per la declaració d'independència.






El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha dit en una entrevista a RNE que Europa mai no reconeixeria una declaració unilateral d'independència, ni de Catalunya ni 'd'absolutament ningú'.

Segons Rajoy, malgrat la convocatòria d'eleccions i l'acord sobre el full de ruta assolit per CiU i ERC, el 27-S seran 'unes eleccions autonòmiques' que serviran només 'per elegir parlament' i perquè aquest després elegeixi el president.


La declaració unilateral d'independència, ha afegit, no es pot fer i el seu govern 'simplement anirà al Tribunal Constitucional' perquè 'la sobirania radica en el conjunt del poble espanyol' i 'hi ha unes normes i unes lleis' que cal respectar.

Rajoy, que ha apuntat que personalment no sap si les eleccions anunciades per al 27-S finalment tindran lloc o no, ha insistit que cal 'treballar tots junts per la via del sentit comú' i ha afegit que, en un moment en què 'el món va cap a processos d'integració', el procés català 'no té cap sentit' tret de 'dividir la gent i dificultar la recuperació de l'economia'.


Enllaç noticia :

http://www.vilaweb.cat/noticia/4238933/20150406/rajoy-diu-europa-reconeixeria-mai-declaracio-unilateral-dindependencia-catalunya.html