dimarts, 24 de febrer del 2015

Homs: "Que Rajoy es feliciti que no es pugui expressar la democràcia és greu"

24/02/2015

El govern recorda "perplex" que l’executiu espanyol demana complir la llei quan "ell és el primer que no la compleix".


Pep Lloveras (Barcelona)


El portaveu del govern, Francesc Homs


Francesc Homs ha lamentat avui que Mariano Rajoy hagi fet bandera en el debat de política general que la consulta del passat 9 de novembre sobre la independència de Catalunya no hagués sigut legal ni vinculant. “Que el president del govern espanyol es congratuli que no es pugui expressar la democràcia és greu. O si més no, sorprenent. Molt sorprenent”, ha indicat el conseller de la Presidència i portaveu, després del consell executiu de cada dimarts. Cap signe d’apropament, doncs, per més que Rajoy hagi dit -en un brindis al sol- que allargava la mà per al diàleg dins el marc de la llei i de la sobirania espanyola.


En aquest sentit, Homs ha recordat que l’Estat ha incomplert diverses lleis catalanes “que directament afecten a la gent”, i ha citat la disposició addicional tercera, el marge de dèficit, les beques, la llei de la dependència o de la pobresa energètica. “És per quedar perplexos. S’emparen en el compliment de la llei i després ells són els primers en no complir-la. D’això se’n diu cinisme”, ha etzibat la mà dreta d’Artur Mas.

"Les comissions no funcionen del tot bé"

D’altra banda, Homs s’ha fet seves les paraules del president de la comissió sobre el frau fiscal, David Fernández –que ha criticat la “poca preparació” dels diputats-, i ha apuntat que tenen la sensació que aquestes plataformes d’investigació en el Parlament “no acaben de funcionar”. “Són uns mecanismes de control que creiem que es poden millorar. Potser s’hauran de reformar aquestes comissions, més en la línia britànica”, ha afirmat Homs després de les compareixences de la família Pujol.

Sobre la polèmica de la frase de Jordi Pujol Ferrusola, que va afirmar que era un gran amic de Mas -aquest se n’havia desmarcat una mica-, el portaveu ha tirat pilotes fora i s’ha limitat a dir que això era un tema personal d’ells dos. “És una evidència que no em pertoca a mi dir el grau d’amistat que tenen”, ha incidit Homs, avui amb la veu afònica.


Enllaç noticia :

http://www.elsingular.cat/cat/notices/2015/02/homs_que_rajoy_es_feliciti_que_no_es_pugui_expressar_la_democracia_es_greu_106636.php