dimarts, 24 de febrer del 2015

Rajoy, a Mas: "Mai no acceptaré que es qüestioni la unitat d’Espanya"

24/02/2015

CONSULTA

El president espanyol es contradiu al dir que el 9-N va ser un exercici propagandístic sense conseqüències després de presentar-hi una querella.


Nerea Rodríguez

El president del govern espanyol i ultradretà del PP, Mariano Rajoy


El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, s’ha dirigit avui implícitament al president de la Generalitat, Artur Mas, durant el debat de política general al Congrés dels Diputats. Rajoy ha estat contundent a l’afirmar que “mai no acceptaré que es posi en qüestió la unitat d’Espanya, la sobirania nacional, la igualtat dels espanyols i els seus drets fonamentals”, i ha afegit: “Tampoc permetré que es vulgui violar el que diu la Constitució o que es vulgui modificar per procediments diferents del que està establert”.

Alhora, el president espanyol ha aprofitat per recordar a Mas que “Espanya és un país democràtic i de dret, i tots estem sotmesos a la llei”. En relació a la consulta del 9-N, Rajoy ha insistit que va ser una “iniciativa il·legal que no es va celebrar, i que va ser substituït per un esdeveniment propagandístic sense efecte polític”. Aquestes són unes declaracions contradictòries amb el fet que el fiscal superior de Catalunya presentés una querella contra Mas, la vicepresidenta Joana Ortega i la consellera Irene Rigau per haver organitzat la consulta.


El president de l’Executiu espanyol ha recordat que “sempre vaig dir que no es podia celebrar, perquè era il·legal i perquè era una iniciativa perniciosa que impedia a compatriotes decidir sobre què ha de ser el seu país”. Segons Rajoy, tot el que ha fet el seu govern en relació a Catalunya ha estat fet amb “prudència i determinació, fermesa i proporcionalitat”, i ha considerat que “des del primer moment vam voler defensar la concòrdia”.

Finalment ha conclòs reconeixent que “haguéssim volgut que el simulacre no s’hagués celebrat”, però mantenint “la meva disposició permanent a buscar punts d’enteniment amb la Generalitat, sempre des del respecte a la llei i a les normes que ens hem donat entre tots, que són les que ens han garantit dècades de convivència pacífica i de gran descentralització, així com de respecte a la pluralitat del nostre país”.

Un grup d'activistes de Femen s'ha manifestat davant el Congrés, abans de la compareixença de Rajoy.


Les Femen avui a les portes del Congrés dels Diputats


Enllaç noticia :

http://www.elsingular.cat/cat/notices/2015/02/rajoy_a_mas_mai_acceptare_que_es_questioni_la_unitat_d_espanya_106633.php