dimecres, 22 d’octubre del 2014

'Le Monde' critica la visió esbiaixada de TVE contra el 9-N

22/10/2014

CONSULTA 9-N

"Els informatius del matí de TVE van donar la paraula durant 34 minuts als contraris al referèndum, i només 3 minuts als favorables", explica un periodista


Lluís Bou 





El diari 'Le Monde' publica avui una informació on critica la visió esbiaixada que transmet TVE contra la consulta del 9-N i el procés sobiranista. El rotatiu francès recorda que 1.500 empleats de la televisió pública espanyola han denunciat males pràctiques professionals, especialment respecte a Catalunya.


"Quan a Barcelona, centenars de milers de persones van manifestar-se l'11 de setembre per demanar un referèndum sobre la independència, el canal de notícies públic TVE24 no en va emetre inicialment cap imatge

 
Va ser 20 hores després que TVE24 es va decidir a difondre vídeos de l'esdeveniment", diu a 'Le Monde' Alejandro Caballero, president del consell de la informació, un cos de professionals de RTVE responsable de vetllar pel compliment el codi d'ètica. 
"En la setmana que va seguir, els informatius del matí de la primera cadena pública de TVE van donar la paraula durant 34 minuts als contraris al referèndum d'autodeterminació, i només 3 minuts als que donaven suport a l'esdeveniment", continua el periodista.