dimecres, 22 d’octubre del 2014

Cotarelo critica Podemos pel seu silenci sobre Catalunya

22/10/2014

DRET A DECIDIR

L'escriptor madrileny diu que el partit de Pablo Iglesias "no parla del sobiranisme català per càlcul electoral"


Bernat Vilaró



L'escriptor madrileny Ramon Cotarelo


L'escriptor i catedràtic de ciències polítiques de la UNED Ramon Cotarelo critica el silenci de Podemos sobre el procés català en un article que publica avui al seu blog: "Fugen d'estudi per càlcul electoral.

Hi ha la convicció que qui reconegui el dret dels catalans a decidir pel seu compte perdrà vots a l'engròs, i si els de Podemos tenen com a objectiu guanyar les eleccions [espanyoles], perdre vots no ajuda".

"L'ambigüitat de Podemos en relació a Catalunya és patent", continua l'escriptor madrileny, que afegeix que els dos punts de més interès a Espanya ara són precisament el partit que lidera Pablo Iglesias i el cas català:


"El que sorprèn és que no es creuin, i això no passa precisament perquè Podemos no vol mullar-se en el riu català".

Finalment, Cotarelo, que s'ha mostrat fermament favorable al dret a decidir dels catalans, manifesta que Podemos "assimila la seva nova política a la més vella del nacionalisme espanyol".

"Aquella pàtria, aquella nació, aquella sobirania renovada que invoca Podemos, ¿és incapaç de reconèixer les altres nacions i el seu dret a l'autodeterminació? On és la novetat?", conclou.


http://www.elsingular.cat/cat/notices/2014/10/cotarelo_critica_podemos_pel_seu_posicionament_sobre_catalunya_103972.php