dimecres, 23 de juliol del 2014

Rajoy pactarà amb el PSOE una 'resposta d'Estat' a Mas, segons 'El Mundo'

23/07/2014

DRET A DECIDIR

El president dóna prioritat a la reunió amb Sánchez i rebrà després al president català


Alèxia L. Ferret


La portada d'avui d''El Mundo'



Rajoy vol conformar una posició d'Estat, ‘una resposta d'Estat’, davant el procés sobiranista del president de la Generalitat, Artur Mas, com van confirmar ahir fonts de la Moncloa. Una posició que englobi a l'Executiu, al Legislatiu i al Tribunal Constitucional, que recentment va resoldre que la consulta que vol celebrar Mas és il·legal, segons informa ‘El Mundo’.

Per aquest motiu, la Moncloa ha donat prioritat a la reunió amb el nou líder del PSOE, Pedro Sánchez -al que Rajoy rebrà el dilluns 28 de juliol-, davant de la del president, que serà dos dies després. El president espanyol ha mantingut durant els dos últims anys una excel·lent interlocució en assumptes d'Estat amb l’ex secretari general del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba. Rajoy ‘confia’ i
‘espera’ ara que aquest bon nivell d'enteniment es mantingui amb Pedro Sánchez, com van explicar ahir fonts del seu entorn.

La mateixa nit del diumenge 13 de juliol, el dia de la consulta a la militància socialista, Rajoy va trucar a Sánchez, el va felicitar i li va plantejar la seva intenció de rebre’l a la Moncloa immediatament després que sigui ratificat pel congrés que se celebra aquest cap de setmana.

La vicepresidenta del Govern, Soraya Sáenz de Santamaría, va explicar ahir a Xile que la reunió entre Rajoy i Mas respon a “la voluntat de diàleg i a l'esperit constructiu” del Govern.


http://www.elsingular.cat/cat/notices/2014/07/rajoy_pactara_amb_el_psoe_una_resposta_d_estat_a_mas_101998.php