dijous, 5 de juny del 2014

Espanya assegura a inversors alemanys que no hi haurà consulta

05/06/2014

REFERENDUM - MARGALLADES

Representants de grans marques interpel·len l'ambaixador sobre què faran amb les peticions catalanes


Xavier Lladó


El ministre d'Afers Exteriors, Margallo


El Govern espanyol ha assegurat als inversors alemanys que no es produirà el referèndum independentista anunciat a Catalunya per al 9 de novembre, segons El Mundo.

Aquesta declaració va tenir lloc dimecres, durant un acte que organitzava Volkswagen a Berlín per presentar les últimes novetats de la marca Seat.

Diversos empresaris i polítics alemanys van aprofitar l'oportunitat per preguntar a l'ambaixador d'Espanya a Alemanya, Pablo García-Berdoy, pel d'independència de Catalunya, una qüestió que preocupa els inversors germànics a Espanya. Les paraules de l'ambaixador van ser contundents: "aquesta consulta es celebrarà".

Ho va justificar dient que "és un projecte sense cabuda en el procés d'integració europeu" i va afegir que és positiu "fer esforços per mantenir un diàleg polític dins dels paràmetres de la legalitat i de la democràcia".

En l'acte, García-Berdoy va expressar la satisfacció del govern espanyol i va qualificar de "molt valent" el pas donat per un grup d'uns seixanta empresaris estrangers a Catalunya, principalment alemanys, que van alertar al febrer de les "nefastes conseqüències" que tindria la independència de Catalunya i que apuntava a més que Catalunya quedaria fora de la Unió Europea en cas d'independitzar, de manera que considerava "dubtós" que pogués mantenir l'euro com a moneda.

Entre els convidats figuraven el secretari d'Estat i diversos alts funcionaris del Ministeri d'Exteriors alemany. Fonts d'Exteriors confirmen que no és la primera vegada que reben aquesta informació des del Govern espanyol, tot i que admeten que "fins ara no l'havien escoltat en un acte públic".


http://www.elsingular.cat/cat/notices/2014/06/espanya_assegura_a_inversors_alemanys_que_no_hi_haura_consulta_101111.php

1 comentari :

Anònim ha dit...

rectifiquin el text es contradictori ,a dalt " no es celebrarà " i dins el text diu que es celebrarà, be no es que es sàpiga la posició del govern central però pot ser empleat per els deformadors de noticies salutacions .scolanus