dijous, 5 de juny del 2014

Una independència sense acord perjudicaria les dues economies, segons la Cambra

05/06/2014

INDEPENDÈNCIA

Un informe d'aquesta institució reconeix que, per si soles, les economies de Catalunya i Espanya són "perfectament viables"


Xavier Lladó


El cap del Gabinet d'Estudis Econòmics, Joan Ramon Rovira


Una independència de Catalunya no acordada amb la resta d'Espanya tindria un efecte negatiu en una proporció similar per a les dues economies, com a conseqüència de la reducció de les relacions comercials bilaterals. És una de les conclusions d'un informe que ha presentat la Cambra de Comerç de Barcelona aquest matí. El cap del Gabinet d'Estudis Econòmics, Joan Ramon Rovira, que ha presentat l'informe.


Ha afirmat que a Catalunya li afectaria amb una reducció molt significativa del PIB, mentre que Espanya tindria un saldo comercial exterior negatiu.

Segons Rovira, les dues economies són "perfectament viables" per si soles i, si hi hagués una independència acordada, no tindria cap efecte negatiu sobre les relacions comercials de les dues parts, però un conflicte perjudicaria les dues economies en una proporció similar.

Aquí podeu consultar l'informe íntegre.



http://www.elsingular.cat/cat/notices/2014/06/una_independencia_sense_acord_perjudicaria_les_dues_economies_segons_la_cambra_101110.php