dissabte, 21 de juny del 2014

El 'Financial Times' es fa ressò del no-aplaudiment de Mas a Felip VI

21/06/2014

CORONACIÓ

El diari britànic destaca que Rajoy "ha declarat il·legal el referèndum català basant-se en la Constitució que va jurar el nou rei espanyol"


Nerea Rodríguez


Mas i Urkullo no aplaudeixen Felip VI


El prestigiós diari britànic ‘Financial Times’ es fa ressò avui en la seva editorial del no-aplaudiment del president de la Generalitat, Artur Mas, a la proclamació i discurs del nou rei espanyol Felip VI. El diari destaca que “el que el nou rei ha emfatitzat més ha estat la unitat d’Espanya, diferent de la uniformitat –de la qual la monarquia borbònica n’és garant”.

“Ni Artur Mas, el president català, ni Iñigo Urkullu, el seu homòleg basc, van aplaudir al final de
l’investidura”, subratlla el text, que continua explicant: “Mas ha convocat un referèndum sobre el futur de Catalunya al novembre, que Mariano Rajoy, el president de centre-dreta, ha declarat il·legal segons la Constitució que va jurar el Rei Felip”.

A més, recorda que “Mas va dir més tard que li hauria agradat sentir del rei –un catalano parlant que va acabar el seu discurs expressant l’agraïment en basc i en català així com en castelllà- que Espanya ‘és un Estat plurinacional’”.


http://www.elsingular.cat/cat/notices/2014/06/el_financial_times_es_fa_resso_del_no-aplaudiment_de_mas_a_felip_vi_101406.php