dissabte, 21 de juny del 2014

Merkel cada cop més propera a Catalunya

Dissabte, 21 de juny de 2014 12:15 h

La cancellera alemanya amb motiu del seu aniversari ha convidat un miler de persones a una conferència científica i els demana que en comptes de regals facin donacions a Fundació Josep Carreras 



A.Merkel


Merkel ja és admiradora del model Guardiola, destacat ambaixador de la causa catalana, i ara ha demostrat, amb aquest gest sense precedents, ser admiradora de Josep Carreras, un il·lustre català compromès en la lluita contra la leucèmia i que ha apostat sense embuts per una Catalunya lliure. Angela Merkel celebrarà el seu 60è aniversari convidant a mil persones a un vespres científic i ha anunciat a través del seu partit, CDU, que no vol regals sinó que els assistents facin donacions a la Fundació Josep Carreras contra la leucèmia. El passat mes de març, el directe.cat explicava que la cancellera no veia amb mals ulls la independència de Catalunya i que el que realment preocupa al govern alemany és que si Catalunya esdevé independent l’estat espanyol no pugui assumir el deute contret pel regne d’Espanya.  

Margallo amb un pam de nas


Ni Margallo amb tota la diplomàcia espanyola treballant contra el procés sobiranista pot aturar el camí de la democràcia. Poden pressionar Universitats, fer cancel·lar conferències i fer tant joc brut com vulguin, però no poden aturar l’excel·lència del millors ambaixadors catalans i els valors que representen i que resumeixen el tarannà dels catalans: gent dialogant, solidària, compromesa i constructiva. Tot plegat ajuda a donar validesa a la idea que un cop assolida la independència, Catalunya serà solidària i capaç d’empènyer l’estat espanyol a una regeneració política i econòmica que derivi en un canvi en el model productiu que faci Espanya viable.