dimecres, 16 d’abril del 2014

El líder del Partit Liberal Europeu: "No es pot llençar fora de la UE un poble que ja n'és membre"

15/04/2014

REFERENDUM

Graham Watson assegura que "o es canvia la Constitució espanyola o alguna cosa anirà malament"


Alèxia L. Ferret



El president del Partit Liberal Europeu, Graham Watson



El president del Partit Liberal Europeu, Graham Watson, ha assegurat aquest matí, en referència a Catalunya, que “políticament no es pot llençar fora de la UE un poble que ja n'és membre”. Durant una entrevista a Catalunya Ràdio, Watson ha confessat que “la idea de l’autodeterminació d’un poble és molt poderosa. Aquesta idea encara pot avançar amb el cas d’Escòcia si decideix ser un país independent dins la Unió Europea”.

L’informe sobre les vies d’integració d’una Catalunya independent a la Unió Europea que es
va presentar ahir està molt ben raonat. Artur Mas té una tasca ben difícil perquè som demòcrates i liberals, i volem complir les lleis. El problema és que Constitució espanyola no ho permet. O es canvia la Constitució o alguna cosa anirà malament”, ha explicat l'escocès.

L’eurodiputat s’ha mostrat convençut que “el fet de ser ciutadans europeus significa que tenim solidaritat i ens comprenen. Seríem una societat més feliç si la gent pogués sentir que pot expressar-se. Estic perplex i em decep que el govern de Madrid no sigui més comprensiu amb el sentiment que hi ha a Catalunya”.


http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2014/04/el_lider_del_partit_liberal_europeu_no_es_pot_llencar_fora_de_la_ue_un_poble_que_ja_es_membr_100047.php