divendres, 28 de març del 2014

Rajoy vol oferir ara un millor finançament a canvi de la consulta

28/03/2014

FINANÇAMENT

La proposta arribarà durant el debat del proper 8 d’abril al Congrés dels Diputats


Nerea Rodríguez




Rajoy, al Congrés dels Diputats
 El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha decidit oferir ara un millor finançament per a Catalunya, a canvi de retirar la consulta. Després del previsible i contundent ‘no’ que PP i PSOE donaran a la petició catalana de traspassar la competència per convocar un referèndum, el proper 8 d’abril al Congrés dels Diputats, Rajoy té previst oferir precisament aquest dia aquesta millora del finançament per a Catalunya, segons informen avui els diaris ‘Ara’ i ‘El Mundo’.

La intenció d’aquesta oferta seria intentar que el president de la Generalitat, Artur Mas, deixi de banda el procés sobiranista i se centri en aquesta suposada
millora del finançament. Segons ‘El Mundo’, “la negativa a acceptar la celebració d'un referèndum sobiranista serà taxatiu i així ho avalarà una majoria aclaparadora del Congrés però, a canvi, la pilota de l'enteniment se situarà en la teulada de Mas, que tindrà davant seu una mà estesa per negociar l'encaix econòmic de Catalunya en l'Estat, sempre en un marc de coresponsabilitat i solidaritat fiscal”.

Així, aquesta millora no tindrà res a veure amb el concert basc. El mateix diari explica que un membre de la direcció del PP va afirmar ahir que “sempre estem oberts a deixar una porta, una via de sortida”. Malgrat tot, les mateixes fonts apuntaven que “l'esperança que després del debat la Generalitat faci marxa enrere en la seva aposta sobiranista, és molt feble”.

" Rajoy que no t'enteres !! No volem finançament volem la Independència!! "

http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2014/03/rajoy_vol_oferir_ara_un_millor_financament_per_a_catalunya_99663.php