dimecres, 18 de setembre del 2024

Sílvia Orriols es mostra determinada a posar fi al finançament dels grups polítics a l’Ajuntament de Ripoll

 

 

NACIONAL

 

17/09/2024

 

 

 



 


Enmig d’informacions que apunten a la possibilitat d’una moció de censura a l’Ajuntament de Ripoll, la batllessa Sílvia Orriols ha defensat aquest dijous la conveniència d’eliminar a les aportacions econòmiques municipals als grups polítics locals.

En un missatge publicat a última hora de la jornada d’ahir al seu compte de la xarxa social X (anteriorment Twitter), la líder d’Aliança Catalana (AC) anunciava desafiant la intenció de proposar al pròxim Ple la retirada de la dotació econòmica als grups del consistori: “Que cadascú es pagui la festa…”.

L’acord adoptat -per unanimitat- el juliol de 2023 en relació amb aquesta qüestió establia una assignació de

331 euros mensuals per al grup d’Aliança Catalana, 262 euros per als de Junts i ERC, 239 euros per als de PSC i Alternativa per Ripoll-CUP i, finalment, 216 per a la candidatura local de Som-hi Ripoll.

Aquestes quantitats guarden proporció amb la representació obtinguda a les darreres eleccions municipals i es complementen amb 23 euros addicionals per regidor i mes. Anualment, una despesa de gairebé 20.000 euros per a les arques públiques de la vila que, en cas de prosperar la iniciativa d’Orriols, els veïns de Ripoll podrien estalviar-se.

Caldrà veure si Aliança Catalana, que governa en minoria l’ajuntament, és capaç d’erradicar l’assignació econòmica als grups del consistori. Tot plegat, mentre continua planant l’amenaça d’una imminent moció de censura, que comptaria amb la participació de Junts.

 

 

 

 

 

ENLLAÇ NOTÍCIA :

https://lalternatiu.cat/2024/09/17/silvia-orriols-es-mostra-determinada-a-posar-fi-al-financament-public-dels-partits-a-lajuntament-de-ripoll/