divendres, 28 de març del 2014

Homs, sobre la oferta de la millora del finançament: "Estem en una altra fase"

28/03/2014

FINANÇAMENT

El conseller de la presidència adverteix que "si el Govern espanyol té alguna cosa a oferir, que ho faci, però després s’ha de votar"


Nerea Rodríguez




Francesc Homs a l'entrevista de 'El món a RAC1'
 El portaveu del Govern, Francesc Homs, ha opinat avui sobre la suposada millora del finançament que el govern espanyol oferirà a Catalunya el proper 8 d’abril al Congrés dels Diputats, després de la resposta negativa a la petició del Parlament de traspassar la competència a la Generalitat per celebrar un referèndum. Sobre aquesta possible oferta, Homs ha valorat: “Estem en una altra fase. És una estratègia absurda pensar que un plantejament com el català es pot desarticular amb reunions a despatxos”.

En una entrevista al programa ‘El Món a Rac1’, Homs ha
reconegut que “no teníem constància de res”, ja que aquesta és una informació que s’ha filtrat als diaris ‘El Mundo’ i ‘Ara’. En aquest sentit, ha insistit: “Es dibuixa una estratègia que torna a tenir un error de base: no entendre l’abast del que de manera democràtica es planteja des de Catalunya. La determinació que té el president, el Govern i el president és d’organitzar la consulta i donar la veu al poble de Catalunya”.

A més, el portaveu del Govern s’ha mostrat molt contundent: “Votar, votarem. Si el Govern espanyol té alguna cosa a oferir, que ho faci, però després s’ha de votar”, i ha criticat que “és molt absurd que en un sistema democràtic es pretengui impedir el fet de votar. El més normal és admetre la lògica de la democràcia, admetre que totes les posicions són legítimes, i que en una consulta el poble decideixi”.

Finalment ha manifestat que “em deixa perplex que continuïn no acceptant-ho”, i ha repetit: “La proposta s’ha de sotmetre a votació. Seria bo no posar en qüestió l’opció de poder votar. Cada cop més es trobaran que s’han posat en un carreró sense sortida, en voler pretendre que no es pugui votar. Això és molt absurd”.


http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2014/03/homs_sobre_la_oferta_de_la_millora_del_financament_estem_en_una_altra_fase_99666.php