divendres, 28 de març del 2014

'Libération': "Els catalans volen votar"

28/03/2014

REFERENDUM

El diari d'esquerres francès deixa clar que el procés sobiranista no té marxa enrere i que és democràtic

 

Lluís Bou






El diari 'Libération', l'emblemàtic rotatiu d'esquerres francès, ha publicat un reportatge en el qual explica el desig majoritari dels catalans per poder votar en una consulta sobre la independència. Sota el titol ""Volem votar": el desfiament català a Madrid", el rotatiu entrevista diverses persones que expliquen la seva demanda democràtica.

"Volem votar. Encara que ens enviïn els tancs, això no ens aturarà", diu Marc Cots, un estudiant
de 20 anys d'edat. A la plaça Catalunya, al cor de Barcelona, acaba de signar una petició exigint un referèndum sobre la independència regional", explica 'Libération' d'una de les paradetes instal·lades per l'Assemblea Nacional Catalana (ANC). El rotatiu precisa que "una associació d'extrema dreta", Manos Limpias, ha demanat la prohibició de l'ANC, acusant-la de fer crides a la sedició. "Però això ha tingut l'efecte de fer créixer el nombre d'adherits, que han passat de 22.000 a més de 30.000 en una setmana".

El diari també parla amb el professor de ciències polítiques de la Universitat de Barcelona Jordi Matas, que recorda que segons les enquestes entre el 70% i el 80% dels catalans volen votar en un referèndum. "No es tracta de la deriva independentista d'un govern. Darrere de la petició hi ha una majoria parlamentària, i sobretot una majoria social que ho reclama", afegeix.


http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2014/03/_liberation_els_catalans_volen_votar_99670.php