dissabte, 15 de febrer del 2014

"Deixeu-nos votar!", l'article de Mas a sis diaris europeus

15/02/2014

REFERENDUM

El cap de l'executiu esgrimeix les raons per les quals Catalunya ha de poder votar lliurement el seu futur a la consulta del pròxim 9 de novembre


Lluís Goñalons


El president de la Generalitat, Artur Mas. Foto: EuropaPress
Sis diaris europeus han publicat durant aquest mes un article del president de la Generalitat, Artur Mas. Entre aquests rotatius hi ha capçaleres capdavanteres. Sota el títol 'Deixeu-nos votar!', Mas reivindica que "el referèndum i qualsevol transició posterior és una oportunitat per a Europa per demostrar de nou a la resta del món les seves grans qualitats i capacitats per fer front als desafiaments de manera pacífica, democràtica i amb esperit de llibertat".



Bèlgica, Bulgària, Croàcia, Xipre, Estònia i Malta s'han fet ressò de l'article, en el qual el cap de l'executiu afirma que "farem el que puguem per promoure una discussió calmada i basada en el sentit comú amb els estats membres de la Unió Europea (UE) i les institucions sobre com una elecció del poble català per perseguir el seu propi estat ha d'aplicar-se".

L'edil català demana entre d'altres, poder fer la consulta i en destaca la fermesa del govern per impulsar-la. A més, aprofita per explicar la pregunta a l'estranger. I finalment, afirma que "ningú te res a témer excepte els que volen ignorar els desitjos de les persones", en al·lusió a la negativa explicitada reiteradament pel govern de l'Estat espanyol. Seguidament, adverteix que el desig dels catalans i catalanes de votar el seu futur "no marxarà, encara que s'ignori".

Els sis rotatius

L'escrit ha sortit publicat a sis mitjans internacionals en el marc europeu. Els diaris 'De Standaard', de Bèlgica; 'Capital', de Bulgària; 'Jutarnji List', de Croàcia, el diari més important del país; 'Politis', de Xipre; 'Postimees', d'Estònia; i el maltès 'The Malta Independent', el principal diari nacional.


http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2014/02/_deixeu-nos_votar_l_article_de_mas_a_sis_diaris_europeus_98785.php