dijous, 23 de novembre del 2023

L’ex-ministre Campo s’aparta d’un recurs contra l’amnistia per salvaguardar la “imparcialitat” del TC

 

 

En els informes dels indults als presos polítics, Campos va deixar escrit que l'amnistia era "clarament inconstitucional"

 

 


 

 

 

 

Europa Press   

23.11.2023 - 09:52

Actualització: 23.11.2023 - 11:26

 

 

El magistrat del Tribunal Constitucional (TC) i ex-ministre de Justícia del PSOE, Juan Carlos Campo, ha decidit d’abstenir-se en un recurs d’empara presentat per un particular sobre la futura llei d’amnistia per tal de salvaguardar la “imparcialitat” del TC, tot i que en els informes sobre els indults als presos polítics va explicitar que l’amnistia era inconstitucional.

Ho indiquen fonts del tribunal a Europa Press, que avancen que en la sessió plenària prevista per a avui es tractarà la qüestió. Cal recordar que en els informes dels indults, Campo va deixar escrit que, “a diferència de l’amnistia, clarament inconstitucional, que reclamen alguns sectors independentistes, l’indult no fa desaparèixer el delicte”.

Al marge, el Constitucional ha rebut un altre recurs d’empara

d’un altre particular, també sobre la futura amnistia, en què es plantegen recusacions contra Campo, Laura Díez i el president del tribunal, Cándido Conde-Pumpido.

Les recusacions contra Campo i Díez, en temes relacionats amb el govern de Pedro Sánchez, han estat recurrents, perquè van ser els dos magistrats que es van incorporar al TC a proposta de l’executiu espanyol; el primer, després d’haver estatministre de Justícia, i la segona, després d’haver exercit com a alt càrrec de la Moncloa.

Quant a Conde-Pumpido, el 2021 es va abstenir de tots els afers vinculats al procés. Els dirigents independentistes l’havien recusat per considerar que no era neutral ni imparcial, atesa una conferència del novembre del 2017 en què va manifestar la seva “preocupació” pel que passava a Catalunya i va dir que el procés era una “pretensió de subvertir l’estat social i democràtic de dret utilitzant de manera fraudulenta bandera de la democràcia”.

 

 

 

ENLLAÇ NOTÍCIA :

https://www.vilaweb.cat/noticies/ministre-campo-aparta-recurs-contra-amnistia-tc/