dijous, 23 de novembre del 2023

Cop a García-Castellón: la jutgessa de l’Hospitalet va arxivar la mort a l’aeroport perquè no hi havia delicte

 

 

PAÍS - PRINCIPAT

 

 

L'autòpsia va determinar que havia estat una mort natural perquè l'home tenia una malaltia cardíaca crònica

 

 


 

 

 

 

Arnau Lleonart   

23.11.2023 - 11:26

Actualització: 23.11.2023 - 11:59

 

 

El jutge de l’Audiència espanyola Manuel García-Castellón vol fer de la mort per un infart d’un turista francès el dia de l’ocupació de l’aeroport de Barcelona la via per a impedir l’amnistia de Carles Puigdemont Marta Rovira, els quals considera dirigents del Tsunami Democràtic. Ara bé, provar de relacionar ara el succés amb el Tsunami Democràtic topa amb la interpretació que en va fer la justícia l’any 2019, després de la mort, quan no van considerar que hi hagués cap delicte.

El jutjat d’instrucció de l’Hospitalet de Llobregat que va obrir diligències per a estudiar les circumstàncies de la mort, ja va deixar clar en una interlocutòria del 26 de novembre de 2019, a la qual ha tingut accés VilaWeb, que s’havien d’arxivar les investigacions perquè no havien detectat cap infracció penal. La investigació es va obrir arran de la mort del turista francès i, una vegada practicada l’autòpsia i havent estudiat les circumstàncies de la mort, la jutgessa va decidir d’arxivar-la.

En les conclusions de l’autòpsia, a les quals també ha tingut accés de VilaWeb, es descriu que va ser una mort natural perquè l’home va tenir un xoc cardiogènic, pel qual es va determinar que tenia una

cardiopatia isquèmica crònica. És a dir, el seu cor va deixar de bombar prou sang per a garantir el funcionament dels òrgans vitals a causa d’una malaltia cardíaca crònica.

Aquestes no són les primeres pedres al camí que es troba García-Castellón en la seva voluntat d’acusar el Tsunami Democràtic d’aquesta mort. Els Mossos d’Esquadra ja van dirigir un escrit al jutge dient-li que en els seus atestats sobre la protesta del Tsunami Democràtic no hi figurava cap referència al turista francès. A més, la fiscalia ha dit que considera “inversemblant” atribuir als investigats aquesta mort. Tampoc no n’apareixia cap referència en l’informe de la Guàrdia Civil.

Els serveis d’emergència van revelar que, de fet, la mobilització havia facilitat que l’home fos atès, perquè a causa de la protesta hi havia un equip mèdic del Servei d’Emergències Mèdiques que el va poder atendre abans que hi arribés el mateix servei mèdic d’AENA, i tot seguit va ser traslladat en un helicòpter medicalitzat a l’Hospital de Bellvitge. Tampoc no ho vinculaven a la protesta ni AENA ni les autoritats franceses.

 Document :



 

ENLLAÇ NOTÍCIA :

https://www.vilaweb.cat/noticies/jutgessa-hospitalet-arxivar-mort-aeroport/