dimarts, 7 de març del 2023

Arxiven les causes contra vuit professors de Sant Andreu de la Barca perseguits per haver parlat de l’1-O a classe

 

 

PAÍS

 

 

Ara només continua investigat un dels professors

 

 

Pintades a la façana de l’Institut El Palau amb els noms dels professors denunciats per haver tractat la repressió de l’1-O a l’aula. 

 

 

 

Redacció

07.03.2023 - 08:33

Actualització: 07.03.2023 - 11:07

 

 

Vuit de les nou causes contra professors de l’institut el Palau de Sant Andreu de la Barca (Baix Llobregat) han estat arxivades per l’Audiència de Barcelona. Els professors havien estat acusats de delicte d’odi per menysprear i ofendre alumnes fills de guàrdies civils espanyols després del referèndum del Primer d’Octubre. Segons que ha avançat el Punt Avui, el tribunal considera que no van cometre cap delicte quan van parlar de l’1-O a classe i ja els ha comunicat oficialment que el cas s’ha arxivat.

 

Fa uns anys, el jutjat instructor ja havia resolt que no hi havia hagut delicte. Però la fiscalia i l’acusació particular van presentar-hi un recurs en contra, que ara ha tombat l’Audiència de Barcelona. Només continua investigat un dels professors.

 

El cas de l’IES el Palau va ser instrumentalitzat per l’espanyolisme polític i mediàtic per a atacar l’independentisme. El Mundo va publicar un article en què assenyalava

amb noms, cognoms i una breu biografia els nou professors denunciats. L’endemà, van aparèixer pintades a la façana de l’institut amb els noms dels professors denunciats per haver tractat la repressió de l’1-O a l’aula.