dijous, 14 de març del 2019

[VÍDEO] Trapero revela que tenien prevista la detenció de Puigdemont i els consellers abans del 27-O



PAÍS - PRINCIPAT







Explica que els Mossos tenien un pla d'actuació a punt per si arribava una ordre judicial 





 











Per: Redacció

14.03.2019  17:59





El major dels Mossos d’Esquadra, Josep Lluís Trapero, ha revelat que la policia catalana tenia preparat dos dies abans del 27 d’octubre i la declaració d’independència del Parlament de Catalunya un pla d’actuació per a detenir, si fos necessari, el president Carles Puigdemont i tots els consellers del seu govern. Ho ha dit responent les preguntes de l’advocat Xavier Melero al Tribunal Suprem espanyol, on ha testificat en el judici contra el procés.



Trapero ha dit que els Mossos van conèixer els fets del parlament i que els va semblar que eren ‘aparentment greus’. Tot seguit, va trucar el fiscal superior de Catalunya i el president del Tribunal Superior de Justícia per a posar-se a la seva disposició si ordenaven la detenció del Govern de la Generalitat.



‘Desconeixia la transcendència jurídica [de la DUI] i vèiem que era una cosa d’aparent gravetat i ens posàvem a disposició de
l’òrgan judicial per si ordenava algun tipus d’acció en aquest sentit. Accions que teníem previstes des de dos dies abans’, ha dit Trapero.



Preguntat per Melero per quines accions, ha respost: ‘La detenció del president i dels consellers si se’ns ordenaven’.













ENLLAÇ NOTÍCIA :

https://www.vilaweb.cat/noticies/video-trapero-revela-prevista-detencio-puigdemont-consellers-abans-del-27-o/