dijous, 14 de març del 2019

'Der Standard': "Catalunya ja és una qüestió europea"



PROCÉS SOBIRANISTA







Lluís Bou
Barcelona. Dijous, 14 de març de 2019




















El diari austríac Der Standard ha manifestat que les candidatures del president Carles Puigdemont i del vicepresident Oriol Junqueras a les eleccions europees "fan de Catalunya una qüestió europea", a causa de les repercussions que tindrà.



En un article abans de tenir coneixement dels arguments de l'advocat Gonzalo Boye, el rotatiu creu que Puigdemont i Junqueras no arribaran a ser eurodiputats. Però precisa que el debat central no és aquest sinó que s'està entrant "en una internacionalització del conflicte, tal com diuen".















Der Standard recorda també que la "línia dura" de Puigdemont ha triomfat a Junts per
Catalunya, i que això tindrà conseqüències en la política espanyola. Apunta també que ERC s'ha aliat amb Bildu i que defensarà l'autodeterminació. El pronòstic del diari és que l'autodeterminació serà "la línia vermella" mínima dels partits independentistes catalans, i que es pot repetir la tensió amb el PSOE.



"Van votar en contra dels pressupostos de Pedro Sánchez quan aquest es va negar a obrir un diàleg sobre un futur referèndum sobre la independència, i van tombar així els socialistes. Aquest escenari es podria repetir. Tot i que les enquestes prediuen una victòria electoral de Sánchez, necessitarà els vots de Podemos-IU, així com els dels partits bascos i catalans per obtenir majoria parlamentària. Si és així, la qüestió de l'autodeterminació tornarà a estar sobre la taula", assenyala.









ENLLAÇ NOTÍCIA :

https://www.elnacional.cat/ca/politica/der-standard-catalunya-questio-europea_364438_102.html