dijous, 14 de març del 2019

Trapero desmunta els atacs de Pérez de los Cobos contra ell i els Mossos



PAÍS - PRINCIPAT







Revela que el dispositiu de l'1-O era conjunt i pactat entre tots els cossos policíacs 
















Per: Josep Casulleras Nualart

14.03.2019  14:33





El major Josep Lluís Trapero ha desmuntat avui en la seva declaració un dels principals arguments de les acusacions contra els Mossos: el de la inacció i ineficiència per a impedir el referèndum de l’1-O. Trapero, preguntat pel fiscal Javier Zaragoza, ha revelat una reunió amb la magistrada del TSJC Mercedes de Armas el 27 de setembre del 2017 en què deixava clar als comandaments policíacs dels Mossos, de la policia espanyola i de la Guàrdia Civil que la responsabilitat de donar compliment a l’ordre per a l’1-O era compartida. I que les ordres prèvies de la fiscalia ‘deixaven de tenir vigència’. 



Això volia dir, al contrari del que van declarar el coronel de la Guàrdia Civil Pérez de los Cobos i el comissari de la policia espanyola Sebastián Trapote, que allò que valia era l’ordre de la magistrada. I, a part de la responsabilitat compartida del dispositiu i coordinada per Pérez de los Cobos, hi havia també la consideració del manteniment de ‘la normal convivència ciutadana’.



Trapero ha explicat que arran d’aquesta ordre, i en la reunions de coordinació dels cossos policíacs de després, en què el comissari Ferran López assistia com a representant dels Mossos, es va ‘pactar un dispositiu conjunt’, és a dir, que els Mossos tenien un paper, que
era el de desplegar binomis d’agents pels col·legis electorals, i que la força d’ordre públic l’assumia pràticament tota la policia espanyola il la Guàrdia Civil, perquè tenien desplegats sis mil agents al Principat. Aixì contradiu l’argument de les acusacions i dels comandaments policíacs espanyols que han testificat segons els quals van haver d’activar ‘el pla B’ ben d’hora al matí quan van veure, van entendre, que els Mossos no eren eficaços en el tancament dels col·legis; perquè, segons deien, la responsabilitat de tancar-los era inicialment i principalment dels Mossos .



Vegeu aquest fragment de la seva declaració:














ENLLAÇ NOTÍCIA :

https://www.vilaweb.cat/noticies/declaracio-trapero-judici-proces-suprem/