dilluns, 17 de desembre del 2018

Pujol (JxCAT) al govern espanyol: "Prou fotografies de saló per guardar les aparences"



21-D







El portaveu de JxCAT apel·la al "diàleg útil" i defensa la reunió entre els dos governs: "Reconèixer Catalunya com a subjecte polític seria un gest d’intel·ligència política"








per Joan Antoni Guerrero (Parlament de Catalunya)


17/12/2018 12:08 | Actualitzat a 17/12/2018 12:38







El portaveu de JxCAT, Eduard Pujol | JOAN ANTONI GUERRERO








El portaveu parlamentari de Junts per Catalunya (JxCAT), Eduard Pujol, ha apel·lat aquest dilluns al “diàleg útil” amb el govern espanyol de cara al 21 de desembre i ha defensat la celebració del consell de ministres a Barcelona, però també les protestes que s’hi preparen en contra. Sobre la reunió govern-govern, Pujol ha dit que “seria una bona notícia" si s'acaba celebrant. El portaveu ha afegit que “reconèixer Catalunya com a subjecte polític seria un gest d’intel·ligència política per part del govern espanyol”. Pujol veu en la possible trobada entre els dos executius “una bona oportunitat, si no tendim a la fotografia de saló”. “Prou fotografies de saló per guardar les aparences”, ha advertit.




Pujol s’ha referit a les declaracions de la ministra Meritxell Batet en el sentit que la celebració de la reunió depèn del president Quim Torra. En aquest sentit, ha dit Pujol, “si la ministra Batet diu que depèn del president de Catalunya, hi haurà trobada, perquè nosaltres som els del diàleg útil”. Ara bé, ha advertit, “diàleg per fer la foto és més
dubtós”. Pujol ha assumit que “Batet no deu voler venir a Barcelona i buscar només una gestió protocol·lària”.




El portaveu dels junters ha defensat que, més enllà de la qüestió del format que ha de tenir la trobada, també és important decidir “quins temes es posen sobre la taula” i “ser capaços d’abordar-los a fons”. El portaveu de JxCAT ha remarcat la necessitat d’obrir-se abordar qüestions fonamentals per a la societat catalana: “El dret a l’autodeterminació no mossega, que no s’espantin, no passa res, se’n pot parlar si ens creiem que som una democràcia; i el referèndum acordat tampoc és un ‘comecocos’, no ha d’espantar a absolutament ningú”. Per Pujol també s’hauria d’abordar “la poca qualitat democràtica de l’Estat” perquè considera que “és un gran problema” i, al mateix temps, entrar a parar sobre “la ‘refranquització’ de la vida pública”.



Pujol ha mostrat sintonia amb la amb la demanda que ha expressat Jordi Sánchez a través d’una carta perquè es faci tot el possible per la celebració de la reunió. El portaveu de JxCAT ha dit que “el cost més elevat” en cas que no se celebri la reunió seria “el gran cop de porta del govern espanyol a dibuixar una possibilitat de diàleg útil, que entenc que Pedro Sánchez no vol rebutjar”. “És un cost elevat no voler expressar de manera simbòlica i pràctica que Catalunya és subjecte polític”, ha insistit Pujol. “Seria un acte de maduresa oblidar-nos del què diran perquè sempre són els mateixos aquells que per qüestió de naturalesa política no accepten aquest tipus de diàleg”, ha remarcat.








Enllaç notícia :

https://elmon.cat/politica/pujol-jxcat-al-govern-espanyol-prou-fotografies-salo-guardar-aparences