dilluns, 17 de desembre del 2018

Diari suís 'Le Temps': "Espanya no guanyarà el judici dels presos catalans"



PRESOS POLÍTICS







Alba Solé
Foto: Wikimedia - Daniel Schwen
Barcelona. Diumenge, 16 de desembre de 2018




















"Catalunya, el procés que Espanya no pot guanyar". Aquest és el títol de l'editorial d'aquest diumenge de Le Temps, el principal diari suís de llengua francesa.



El rotatiu comença explicant la celebració dels 40 anys de la Constitució espanyola; una festa que "està envoltada d'una forta olor de podrit", apunta Le Temps. "Desapareguda durant quatre dècades, torna l'extrema dreta, alimentada per una crisi a Catalunya que està lluny d'arreglar-se", explica Le Temps al mateix temps que augura que a Espanya "li esperen unes setmanes i mesos delicats" pel procés judicial contra les autoritats independentistes.














El diari de Suïssa atribueix la victòria de Vox a les eleccions andaluses a "una nostàlgia de la dictadura del general Franco" i al "deteriorament de la crisi de la independència catalana"; culpa, segons Le Temps, de la
"mala resposta de la classe política i del govern espanyol".



Le Temps carrega amb força contra la gestió del conflicte català i adverteix les autoritats espanyoles: "No poden escapar de les seves responsabilitats; en topar a Catalunya amb una multitud pacífica, acusant de sedició i convertint-los en un cop d'Estat, el govern de Madrid ha abusat dels reflexos ultranacionalistes". Segons el rotatiu, l'acció repressiva de l'estat espanyol ha fet ressorgir els extremistes.



Finalment, l'editorial preveu que els judicis als presos polítics "no poden ser guanyats per Madrid", ja que "la qüestió catalana ha arribat per quedar-s'hi".









Enllaç notícia :

https://www.elnacional.cat/ca/politica/diaris-suissos-espanya-judici-presos_335718_102.html