divendres, 8 de setembre del 2017

VÍDEO La CUP entrega butlletes del referèndum a la Guàrdia Civil a Constantí



REFERÈNDUM







Dos cotxes de la benemèrita custodien les portes de l'empresa Indugarf Offset, assenyalada per col·laborar amb el referèndum

La CUP envia una butlleta gegant del referèndum a Rajoy








| 07/09/2017 a les 12:31h




Dos cotxes de la Guàrdia Civil, logotipats, estan vigilant les sortides de la impremta Indugraff de Constantí (el Tarragonès). Els agents no s'han mogut de les portes de l'empresa durant tota la nit i els registres no s'han aturat. Aquesta matinada han escorcollat vehicles dels treballadors que sortien i aquest matí un vehicle d'una empresa que s'encarrega del servei de la neteja.


Una de les anècdotes que ha deixat el matí ha estat quan membres de la CUP s'han acostat fins als agents de la Guàrdia Civil i els han entregat diverses butlletes com les que serviran per votar en el referèndum. Tot seguit, han dut a terme una roda de premsa davant dels mitjans. Des de la benemèrita han confirmat que entregarien aquests papers als seus superiors.

















Segons els militants de la CUP de Reus que s'han explicat davant els mitjans, les butlletes que han entregat a la Guàrdia Civil són fictícies, ja que els van sobrar d'un acte de promoció del referèndum que havien fet amb anterioritat. "És una acció simbòlica", expliquen, per contrarrestar el dispositiu policial que s'ha muntat davant la impremta de Constantí. "És un exercici de coacció a les persones que estan treballant aquí, perquè realment no tenen cap tipus d'ordre", denuncien. 











A hores d'ara, tot i així, encara es desconeixen els motius pels quals la policia no entra a dins l'empresa. Tot i això, la seva presència fa pensar que podrien estar esperant una ordre judicial. De moment, des de la impremta s'ha afirmat que la Guàrdia Civil no els ha demanat cap tipus de documentació i asseguren que continuen la seva activitat amb normalitat. 



Indugraff va ser assenyalada pel digital La República com la impremta encarregada d'imprimir "la llista de numerada de votants que disposaran els vocals i interventors de les diferents meses del referèndum del dia 1 d'octubre". Aquests documents són els que la Guàrdia Civil intenta trobar.





Segons La República, "l'encàrrec a la impremta el podria haver fet el setmanari El Vallenc, a petició de la Generalitat de Catalunya o de l’Ajuntament de Valls". Tot i això, el mateix mitjà admet que "tant el director del diari com l'alcalde de Valls, Francesc Fábregas i Albert Batet (PDECat) ho neguen categòricament".

















Enllaç notícia :

http://www.naciodigital.cat/noticia/137815/video/cup/entrega/butlletes/referendum/guardia/civil/constanti