divendres, 8 de setembre del 2017

El Govern xifra en 16.000 els voluntaris inscrits ja per organitzar l'1-O



PROCÉS







El Nacional
Foto: ACN
Barcelona. Dijous, 7 de setembre de 2017

















El conseller de Presidència i portaveu del Govern, Jordi Turull, ha xifrat en 16.000 el nombre de voluntaris inscrits ja per a l'organització del referèndum previst per a l'1 d'octubre, mentre que 560 municipis han signat les còpies del decret de convocatòria rubricat ahir.



En declaracions a la cadena Ser, Turull ha avançat aquestes xifres tant en el nombre de voluntaris com en el de municipis, poques hores després que el Govern en ple signés el decret de convocatòria del referèndum sobiranista de l'1 d'octubre.



Turull ha explicat que, com en qualsevol procés electoral, en la consulta sobiranista de l'1 d'octubre no s'obligarà cap funcionari perquè participi en la seva organització, sinó que s'encarregaran d'aquests voluntaris, la xifra dels quals se situa ja en els 16.000 inscrits, segons ha explicat el portaveu de l'executiu català.



Més de la meitat d'ajuntaments han signat

 

A més, i després que el president de la Generalitat hagi enviat una carta als ajuntaments per conèixer la disponibilitat de locals per a la celebració del referèndum, Turull ha assegurat que 560 ajuntaments han signat la còpia del decret de convocatòria.



Respecte a les meses electorals, ha aclarit que aquestes es configuraran com en unes eleccions normals, pel que els ciutadans rebran una notificació en el cas que els hagi tocat presidir una d'elles.



Preguntat pel paper dels Mossos d'Esquadra, el conseller ha assenyalat de nou que, com en qualsevol jornada electoral, vetllaran perquè aquesta es desenvolupi amb "absoluta normalitat" i per "garantir" la seguretat dels ciutadans.







Enllaç notícia :

http://www.elnacional.cat/ca/politica/govern-voluntaris-inscrits-organitzacio-referendum_189420_102.html