dilluns, 25 de juliol del 2016

Europa reclama a Espanya que torni 140 milions d'ajudes il·legals a Adif



Brussel·les creu que es van infringir les normes i que el projecte finançat no era "d'interès comú".




ARA Barcelona





Una imatge de la línia R16 al seu pas per Tortosa. / JOSÉ CARLOS LEÓN





La Comissió Europea (CE) ha ordenat a Espanya aquest dilluns que recuperi l' ajuda estatal concedida a l'administrador d'infraestructures ferroviàries, Adif, per import de 140 milions que es van destinar al centre d'assajos d'alta velocitat a Màlaga. Brussel·les veu "incompatible" aquestes ajudes amb les normes comunitàries de competència.


"La Comissió ha arribat a la conclusió que l'ajut concedit per Espanya a Adif per a la construcció d'un centre d'assajos d'alta velocitat a Andalusia no correspon a un autèntic objectiu d'interès comú", segons consta en el comunicat. La construcció en si, afegeix, "en particular, no contribueix a
promoure un desenvolupament sostenible de la regió".


Brussel·les diu haver estudiat amb detall els plans espanyols de finançament de tots els costos d'inversió del projecte, per un import de 358,6 milions, per a la construcció del Centre d'Assajos d'Alta Tecnologia Ferroviària (CEATF), prop de Màlaga.


La investigació de la CE va revelar que Espanya ja va pagar a Adif, a partir del 2011, 140,7 milions d'euros abans que la Comissió adoptés la seva decisió sobre el projecte, de manera que va "infringir les normes de la Unió Europea". A més, les indagacions van apuntar al fet que el projecte "no s'ajusta a les normes de la UE sobre ajudes estatals", ja que "no respon a un autèntic objectiu d'interès comú".





Enllaç noticia :