divendres, 10 de juliol del 2015

CiU, ERC i PSC paren els peus a l’autoritarisme de Colau

Divendres, 10 de juliol de 2015 13:35 h

El partits a l’oposició forcen la convocatòria d'un ple extraordinari per debatre la candidatura pels Jocs Olímpics d'Hivern del 2026.







Joaquim Forn, Alfred Bosch i Jaume Collboni han presentat en roda de premsa aquest divendres una iniciativa conjunta a l'Ajuntament de Barcelona per tal de reclamar un ple extraordinari per debatre la candidatura pel Jocs Olímpic d’Hivern del 2016 que Colau va descartar unilateralment. 

Els vots dels regidors dels tres partits sumen 19 i superen els 11 necessaris per forçar un ple extraordinari, per la qual cosa Colau haurà de cedir. La iniciativa també és un avis a les preses de decisió unilaterals de Colau en el futur.  

No es pot governar a cop de decret


Segons el regidor de CiU, Joaquim Forn, les formes són importants i no es pot governar a cop de decret, sense diàleg ni escoltar, en referència a l’alcaldessa de Barcelona Ada Colau, i “menys quan es tenen 11 de 41 regidors”.

El republicà Alfred Bosch ha reclamat que abans de renunciar als Jocs s’ha de parlar amb els municipis dels Pirineus i avaluar que significa com oportunitat i en lloc de treball" i ha assegurat que el govern municipal “té l'oportunitat de rebobinar”.

Collboni alerta que els plens extraordinaris poden ser un recurs per a les forces de l'oposició

Per la seva banda Jaume Collboni, PSC, ha assegurat que el missatge de fons de la proposta conjunta és que cal debat, i ha subratllat que exigiran debat sobre tot el que passi i interessi a Barcelona. 


"Volen una cosa tan senzilla com demanar un debat ampli sobre la qüestió, que es formi una comissió d'estudi i que s'escoltin totes les veus implicades, incloses les dels alcaldes del Pirineu", ha dit el número 1 del PSC, a l’ajuntament.


Enllaç noticia :

http://www.directe.cat/noticia/419315/ciu-erc-i-psc-paren-els-peus-a-lautoritarisme-de-colau