dilluns, 25 de juliol del 2016

El Govern portarà Adif als jutjats perquè inverteixi a Rodalies



El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, diu que la situació actual és "inacceptable" i signa un manifest unitari del món municipal.





ARA Barcelona




El conseller Josep Rull / ACN





El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, ha anunciat aquest dilluns que interposarà un recurs contenciós administratiu davant l'Audiència Nacional a contra Adif perquè efectuï les inversions compromeses a la xarxa ferroviària catalana, ja que la situació actual és "inacceptable", segons ha explicat en roda de premsa. La intenció del govern és formalitzar el recurs a l'octubre.


Rull ha signat aquest dilluns un manifest unitari del món municipal al costat de la tinent d'alcalde d'Ecologia, Urbanisme i Mobilitat de Barcelona, Janet Sanz; la vicepresidenta de l'Associació
Catalana de Municipis (ACM), Rosa Maria Perelló, i la vicepresidenta de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC), Laura Camps.


El conseller ha condicionat la interposició del recurs al compliment per part d'Adif del requeriment previ que la Generalitat va presentar al juny: "Fora que responguin abans, tenim tres mesos per presentar el recurs", que reclama que s'executi la part que es deu de 4.000 milions d'euros pactats per al període 2009-2015 i dels 306 milions per al tram 2014-2016.


Avui mateix la manca d'inversions a la xarxa ferroviària catalana s'ha traduït en una nova incidència a la R16, que ha deixat 250 passatgers atrapats, durant prop de tres hores, en un tren entre l'Ametlla i Vandellòs.





Enllaç noticia :