diumenge, 10 de juliol del 2016

ERC: l'Estat «ha fet mans i mànigues» perquè els partits catalans no es veiessin amb Obama



BARACK OBAMA



Tardà i Vidal lliuren una carta al consolat dels Estats Units a Barcelona per denunciar el veto i explicar-li al president nord-americà el procés català

 

Obama vol un govern «estable» a l'estat espanyol, sense importar-li «quin partit el lideri»





| 10/07/2016 a les 16:38h
Joan Tardà | Adrià Costa


Més joc brut i més clavegueres espanyoles. Els portaveus d'Esquerra Republicana al Congrés dels Diputats i al Senat, Joan Tardà i Santi Vidal, han lliurat aquest matí una carta al Consolat General dels Estats Units a Barcelona per denunciar el "veto" del cap d'Estat i el govern espanyol a partits catalans i bascos per poder conversar amb el president nord-americà Barack Obama en la seva visitat a l'Estat espanyol.


L'acte de denúncia s'ha fet coincidir amb la trobada de representants d'altres grups polítics amb Obama a Madrid. "Denunciem que l'administració espanyola ha fet mans i mànigues perquè avui no
poguéssim ser a Madrid amb Obama", ha afirmat Tardà.

Davant la porta del consolat americà, Tardà ha remarcat la importància d'exPlicar-li al president Obama "què és el que som, què és el que estem fent els catalans, i per quina raó nosaltres avui no tenim l'oportunitat de poder-li explicar a ell mateix". En aquest sentit"Hem estat vetats pel rei d'Espanya i pel govern espanyol però estem legitimats pel poble de Catalunya", ha recordat el republicà.


La carta expressa el condol i la solidaritat per les víctimes de Dallas i mostra l'admiració cap al poble nord-americà per tot allò que representa per a la democràcia. A més, li manifesten que "a Catalunya hi ha una voluntat democràtica majoritària d'esdevenir un nou estat que neix del fet de ser una nació mil·lenària que sempre ha estat al costat de les llibertats i de la democràcia"; tot esmentant la figura del president Lluís Companys, afusellat pel règim franquista, segons ha explicat el diputat republicà.


Tardà ha denunciat que l'administració espanyola havia convidat en el dinar que estava previst per aquest dilluns "més de 100 personalitats", però, en canvi, no els representants dels grups parlamentaris bascos i catalans. Finalment, pels canvis d'agenda, s'ha previst una trobada avui amb alguns representants: "A Madrid, alguns parlamentaris sí tenen l'oportunitat de viure amb tota normalitat allò que se'ns nega a nosaltres", ha reafirmat Tardà.


Tot seguit, el portaveu d'Esquerra al Senat, Santi Vidal, ha llegit la versió catalana de la carta, acompanyat del portaveu del grup municipal republicà a l'Ajuntament de Barcelona, Alfred Bosch, i dels senadors, Bernat Picornell, Mirella Cortés i Jordi Martí. En acabar la lectura, tots els representants d'Esquerra Republicana han fet entrega de la carta al Consolat, amb qui s'havia contactat prèviament. 
Enllaç noticia :