dilluns, 11 de juliol del 2016

La policia espanyola impedeix l’entrada al CIE de Zona Franca dels inspectors municipals



SOCIETAT > POLICIA I JUSTÍCIA



El tinent d'alcalde Jaume Asens diu que el ministre continua 'menyspreant' la legalitat i els drets humans i l'ajuntament farà una segona visita els propers dies.






CIE Zona Franca Barcelona





Per: Redacció 

11.07.2016  17:53
 


Agents de la policia espanyola ha impedit aquest migdia l’entrada al CIE de la Zona Franca de dos inspectors i una lletrada municipals per fer una revisió de l’activitat del centre. Arran de la reobertura formal de la instal·lació dijous passat, tot i que encara no ha rebut cap immigrant, l’Ajuntament, que havia anunciat la prohibició d’obertura, va dir que enviaria inspectors per comprovar si la instal·lació està adequada a l’activitat que pretén fer. Segons el procediment, els inspectors han de tornar una segona vegada. Si aleshores tampoc poden entrar, el consistori tindrà la facultat d’acudir al jutjat perquè decreti el precinte de la instal·lació.


Segons han explicat fonts municipals a l’ACN, dos inspectors del districte de Sants-Montjuïc i una lletrada de l’Ajuntament han anat cap a la 1 del migdia a la instal·lació de la Zona Franca. Volien
inspeccionar quina activitat es fa al seu interior, ja que formalment el CIE mai ha demanat ni tingut llicència d’activitat i tampoc ha passat cap revisió dels Bombers sobre les mesures de seguretat i antiincendis. Els policies que s’han acostat a la reixa de la porta, sense obrir-la, segons ‘La Directa’, han dit als funcionaris que ‘per a qualsevol cosa d’entrar, es necessita parlar amb Madrid’. Els funcionaris han entregat una acta als agents per sota de la porta.


Fonts policials han explicat a l’ACN que al CIE només hi poden entrar els jutges de vigilància del CIE, el Defensor del Poble i els advocats dels interns sempre que vulguin, mentre que familiars i amics dels interns només ho poden fer en horari de visita i amb l’autorització de l’afectat. La resta de persones no poden entrar sense autorització de la Secretaria d’Estat de Seguretat, com li ha passat en més d’una ocasió al Síndic de Greuges o alguns diputats i ONG.


Després de saber-se la negativa de la policia espanyola, el tinent d’alcalde de l’Ajuntament Jaume Asens ha dit a través de Twitter que ‘segueix el menyspreu de Jorge Fernández Díaz a la legalitat i els drets humans’ i que ‘la inspecció era el primer pas’. ‘Tenim la legalitat del nostre costat i usarem les eines disponibles fins al final per fer-la efectiva. #ClausuraCIE’, ha conclòs.





Enllaç noticia :