dimarts, 12 de juliol del 2016

El Govern busca proves per portar a la justícia l'«operació anti-Catalunya»



GOVERN



Neus Munté avisa que no es quedaran "de braços plegats" davant l'intent de "desprestigi i persecució" del moviment independentista 

 

Un informe policial confirma l'«operació Catalunya»




| 12/07/2016 a les 15:08h
 
 
 
 
La portaveu del Govern, Neus Munté, en roda de premsa aquest dimarts | ACN
 
 
 
 


El Govern busca "elements probatoris" que li permetin portar a la justícia l'"operació anti-Catalunya". Així ho ha dit Neus Munté aquest migdia en roda de premsa. "Gravació rere gravació i informe rere informe", ha reflexionat la portaveu del Govern, es constata que tot plegat formava part d'un intent de "desprestigi i persecució" del moviment independentista. 


És per això, ha advertit, que no es quedaran "de braços plegats". "Ens agradaria arribar fins on podem, amb tot el rigor", ha assegurat després que
el diari El Periódico hagi publicat un informe policial que prova l'existència d'una operació per desacreditar polítics independentistes. 



L'escrit apunta que "una de les competències" del comissari de la policia espanyola José Villarejo "durant l'última legislatura" era "el procés independentista català". Segons el mitjà citat, l'informe està firmat pel comissari Marcelino Martín Blas, qui també hauria participat en l'anomenada "operació Catalunya". 


En aquest sentit, El Periódico detalla que durant el 2012 la Fiscalia Anticorrupció va rebre com a mínim tres intents per atacar polítics de Catalunya en període electoral -tots van quedar arxivats-. Un d'ells va tenir lloc a l'octubre, quan Martín Blas va viatjar a Barcelona amb el comissari José Luis Olivera per convèncer els fiscals anticorrupció Fernando Bermejo i Emilio Sánchez Ulled que reobrissin el cas Palau i demanessin un escorcoll a la seu de CiU. També s'esmenta el cas sobre una suposada existència d'un compte a Suïssa de Xavier Trias i un informe contra els germans Puig.





Enllaç noticia :