dilluns, 25 de gener del 2016

Espanya encallada. ERC i DiLl votaran ‘No’ a Pedro Sánchez

Dilluns, 25 de gener de 2016 17:25 h

Les dues formacions independentistes, claus per al desenllaç de la investidura a Espanya, es decanten per un vot contrari al pacte PSOE-Podemos després del mercadeig amb Catalunya


Tant Joan Tardà (ERC) com Marta Pascal (DiLl/CDC) han especificat amb rotunditat que el seu vot a una possible investidura de Pedro Sánchez no serà en cap cas ni ‘Sí’ ni ‘Abstenció’.







Una proposta "estrambòtica" per riure's del catalans

Ni “ministerio de la Plurinacionalidad”, ni ministeri d’afers indígenes, com corria fa uns dies per les xarxes socials. La portaveu de CDC, Marta Pascal, ha qualificat el succedani del referèndum de Podemos de “proposta estrambòtica”. Catalunya ja n’està farta de nodrir la política espanyola de potencial representatiu i que el retorn sigui el de sempre: enganys i humiliacions. Pascal ha estat molt clara avui, quan ha afirmat que no votarien ‘Sí’ a una possible investidura de Pedro Sánchez amb un pacte amb Podemos, ni “de cap de les maneres” pensaven votar abstenció. Així que només queda el ‘No’ o el no votar.

No és necessari crear un ministeri per impulsar un referèndum. Només cal voluntat política. La resta, enganys

Tant Democràcia i Llibertat (CDC), com Esquerra Republicana són conscients que la proposta de Podemos de crear un ministeri amb aquest nom, no és res més que una falsa promesa que ni tant sols acceptarà el PSOE. La proposta podria acabar fàcilment al Tribunal Constitucional si la hi porta el PP. Xavier Domènech defensava mirar d’impulsar el referèndum durant la legislatura si es creava aquest ministeri. No és necessari crear cap ministeri per fer un referèndum. Només cal voluntat política i un acord, i per reformar la Constitució una àmplia majoria que no tenen (el PP ja va avisar la setmana passada que imposaria la seva majoria al Senat). Per tant, el govern PSOE-Podemos naixeria mort.

ERC tampoc veu clar el pacte PSOE-Podemos

“Pregunten q farem. Responc: reconèixer a qui respecti procés constituent endegat a Cat q culminarà amb referèndum Constitució d la República”. Això declarava via twitter aquest cap de setmana Joan Tardà (ERC). Els republicans tampoc són proclius a cap investidura a Espanya. De fet, els independentistes ara gaudeixen de l’espectacle espanyol, després de rebre crítiques ferotges durant tres mesos. Fa cinc dies, el propi Tardà piulava també que “Diputat @PSOE voldria q @Esquerra_ERC i @ConvergenciaCAT s'abstinguessin x governar. Li dic referèndum en 6 mesos. S'emprenya! Mai canviaran”. Les coses a Espanya segueixen igual

Una investidura a canvi de res, per què l'hauríem d'acceptar?

El PSOE més espanyolista de tots ara espera que ERC i DiLl li faciliti la investidura a canvi de res, només pel simple fet que es pressuposa que ningú no vol al PP al poder. Però ni el PSOE ni En Comú Podem han caigut a pensar que tant ERC com DiLl estan traçant una estratègia que prioritza els interessos de Catalunya, i el marc mental català, que no pas el marc referencial espanyol. Pedro Sánchez va realitzar una campanya emparat per una bandera espanyola enorme per explicar les virtuts de la ‘indivisible’. Malauradament però, les tornes es tomben i ara els independentistes són decisius per a la formació d’un possible govern de caire esquerranós.


Enllaç noticia :