dilluns, 25 de gener del 2016

Junqueras explica les dues trampes econòmiques de l’Estat per ofegar Catalunya

Dilluns, 25 de gener de 2016 09:30 h
PAÍS

El vicepresident de la Generalitat està confiat en què tot sortirà bé, tot i reconèixer que no tot depèn de l'executiu català


Oriol Junqueras ha revelat aquest matí els dos instruments de l’Estat per asfixiar econòmicament Catalunya. D’una  banda, ha explicat que la quantitat del Fons de Liquiditat Autonòmica que rep Catalunya mensualment, l’anomenada bestreta, està “calculada a la baixa” de manera deliberada per mantenir el Principat amb pocs recursos. Segons Junqueras, el govern popular vol que “les comunitats autònomes estiguin amb dificultats permanents, perquè és una manera de pressió”. Alhora, ha definit el FLA com “els nostres impostos retornats amb interessos”. 







El sostre de dèficit, l'altre escull

D’altra banda, també ha dit que “el nou pressupost de la Generalitat no serà el que els ciutadans necessiten” pel sostre de dèficit. Junqueras ha afirmat que aquest any entraran uns 2.000 milions més per la recuperació de l’economia, però com que cada vegada es redueix més el topall de dèficit, no es podran reflectir en els números d’enguany. No obstant, també ha recordat que Catalunya ha desobeït cada any en aquest sentit, així que ha insinuat que aquest any no serà diferent. “No estem davant d’un interlocutor que actua de bona fe”, ha reblat Junqueras.

Confiança en que tot "sortirà bé"

Malgrat els obstacles del govern espanyol, el vicepresident de la Generalitat s’ha mostrat confiat en què d’aquí 12-18 mesos el país estarà tan preparat com sigui possible: “Hem de fer les passes garantint al màxim, 100% si és possible, que surti bé”. Ha dit que la independència no només dependrà de la voluntat del govern del Principat, però “l’èxit de les decisions dependrà del context extern”, no només de l’executiu espanyol.

PSOE i Podemos: “si volen alguna cosa ja ens ho diran”

Sobre el suport d’ERC a una hipotètica coalició del PSOE i Podemos, Junqueras ha dit que: “No especularem sobre un escenari que no s'ha produït, en aquests moments seria opinar sobre una fantasia. Si volen posar-se d'acord que es posin d'acord, i quan ho hagin fet, si volen alguna cosa ja ens ho diran. Perquè pot passar que es posin d'acord i no ens diguin res, perquè amb aquest acord hi vulguin incloure Ciutadans o algú altre, no en tinc ni idea, i és normal perquè són coses que no depenen de nosaltres."

Ací podeu escoltar l’entrevista sencera:








Enllaç noticia :

http://www.directe.cat/noticia/470581/junqueras-explica-les-dues-trampes-economiques-de-lestat-per-ofegar-catalunya