dijous, 10 de desembre del 2015

Rajoy podria caure en un delicte de discriminació ideològica

Dijous, 10 de desembre de 2015 10:05 h

El líder popular no creu que tingui cap responsabilitat per l’auge independentista.







Mariano Rajoy ha tornat a atiar el foc contra l’independentisme. En una entrevista a Los Desayunos de TVE, ha dit que fa molt temps que no parla amb Mas perquè “és complicat tenir una relació cordial amb qui se’n vol anar d’Espanya, que li és igual la llei i que no vol fer cas al TC”. L’actitud del president d’Espanya de no ser ni cordial amb el seu homòleg català perquè és independentista deixa entreveure un possible exemple de discriminació per raó d’ideologia, delicte recollit al Codi Penal amb una pena de presó d’1 a 3 anys en l'article 510.

Mas i el PSOE, els "culpables" de l'augment del sobiranisme



D’altra banda, Rajoy ha vist com el sobiranisme s’ha disparat en els quatre anys de mandat com a president d’Espanya, però no creu que la seva figura tingui res a veure en l’auge independentista. El líder popular ha dit que “no em sento responsable que ara el separatisme sigui de gairebé el 50%”. Per contra, ha assenyalat “als dirigents que han provocat aquesta situació, que volen marxar d’Espanya”. 

A més, també ha llençat un míssil al PSOE: “Jo també podria retreure a Pedro Sánchez que Zapatero digués ‘Apoyaré...’”. Sobre la posició del PP respecte el procés, ha repetit el mantra que per decidir "què és Espanya", haurien de votar tots els espanyols.


Enllaç noticia :