dijous, 22 d’octubre del 2015

La ruïna de les autopistes radials de Madrid

Dijous, 22 d'octubre de 2015 13:50 h

L’autopista de Barajas fa fallida i complica el rescat de les autopistes de Madrid


Rajoy passarà la pilota de les autopistes radials madrilenyes al pròxim govern que surti de les urnes el 20 de desembre. I és que el pla de rescat que havia dissenyat el Ministeri de Foment per tapar aquest forat negre fa aigües després que el jutge hagi liquidat l’autopista de Barajas amb un deute de 550M d’euros. 
 





El forat negre sense solució de les autopistes de Madrid

Tot el que envolta les autopistes radials de Madrid és una autèntica ruïna i una demostració d’aquella Espanya de les infraestructures deficitàries. El Govern de Rajoy ha estat treballant en un pla de rescat per aquestes vies, però de moment el desastre és tan gran que tot han estat obstacles per tirar-lo endavant.

El Ministeri de Foment pretenia crear una sola societat pública que integrés les autopistes de peatge amb dificultats econòmiques i, per fer-ho, havia plantejat una quitança del 50% del deute d'aquestes carreteres, que puja a 4.500 milions, i la creació d'un fons que emeti bons a 30 anys amb una rendibilitat mínima de l'1%. Tanmateix tot això no ha estat possible de moment per diversos defectes de forma i per falta d’acord amb la banca estrangera que no veu amb bons ulls la solució.

La fallida de l’autopista de Barajas dificulta encara més els plans de Foment

 


El cas és que la fallida de l’autopista de Barjas (M-12) dificulta encara més el rescat de les radials, que acumulen ja un deute de 4.500 milions d’euros. El Jutjat Mercantil número 2 de Madrid, ha dictat la dissolució de les dues societats que es troben en concurs de creditors i acumulen un deute de 550 milions d’euros després de la no admissió dels convenis de creditors presentats. D’aquesta manera s’inicia la liquidació i l’Administració haurà d’assumir la responsabilitat patrimonial i resoldre el contracte de concessió.

Els fets impossibiliten al govern de Rajoy tirar endavant els seus plans de crear una societat única i Ana Pastor, Ministra de Foment, ja ha anunciat que presentarà un recurs tal com va fer en el cas de AP-36 Ocaña-La Rodaquan el mateix jutjat també va iniciar la liquidació.


Enllaç noticia :

http://www.directe.cat/noticia/443526/la-ruina-de-les-autopistes-radials-de-madrid