dijous, 22 d’octubre del 2015

Mentre Rajoy evita les novetats de ‘Gürtel’, Mas compareix demà al Parlament

Dijous, 22 d'octubre de 2015 14:00 h

El ministre Catalá ‘dialoga’ amb Catalunya per amenaçar el president català amb una actuació policial si es declara en rebel•lia


Mariano Rajoy ha defensat la independència judicial davant les crítiques des de Catalunya per l’escorcoll d’ahir a la seu de CDC. “Vivim en democràcia i els jutges són independents i lliures”, ha dit. Ara bé, el president del govern espanyol no ha parlat en cap moment de les novetats substancials del ‘cas Gürtel’ destapades pel digital eldiario.es a partir d’una confessió de Francisco Correa. Mentrestant, Artur Mas compareixerà demà davant la Diputació Permanent del Parlament per donar explicacions arran dels fets d’ahir. Dos estils diametralment diferents.






La recepte de Catalá: inhabilitació i policia

El ministre de Justícia s’ha expressat en els mateixos termes que Rajoy aquest matí però ha volgut anar encara més enllà. Rafael Catalá ha fet gala de la voluntat de ‘diàleg’ del govern espanyol deixant clar que si Mas “es declara en rebel·lia”, l’imposaran les sentències “amb una inhabilitació i l’actuació de les forces i cossos de seguretat”. Una recepta única per arribar a una solució dialogada del conflicte.

El ministre dicta sentència pel 'cas 9N'


A més, sobre la consulta del 9N, ha dir que “si la Generalitat no fa el que va fer, no hi hauria cap il·legalitat, però sí que va fer moltes coses: va posar mitjans materials al servei del procés, va donar ordes perquè s’obrissin els col·legis, va posar urnes, va fer una activitat com d’escrutini, una roda de premsa...”. El ministre ja ha dictat sentència.


Enllaç noticia :

http://www.directe.cat/noticia/443532/mentre-rajoy-no-parla-de-les-novetats-de-gurtel-mas-compareix-dema-al-parlament